Kristína Striešková Rôzne

Krst nových gymnazistov

Tohtoročná imatrikulácia nových prvákov na Gymnáziu Janka Kráľa sa niesla v antickom duchu. Krst a zasvätenie do svojej novej školy staršími študentmi, bolo plné zaujímavých súťaží a pravdupovediac, nič milé ich teda nečakalo.

Všetko sa začalo v priestoroch auly gymnázia 15.11.2011 o 13:00 hod. a to privítaním bohov na slávny Olymp. Za tým nasledovali nejaké tie scénky, ktoré si starší študenti prichystali na odreagovanie prvákov. Ďalej nasledovali úlohy pre nových prvákov, študentov I.A a I.B triedy. Bohovia mali najskôr vybrať mená študentov, ktorí sa zúčastnia každej jednej disciplíny. Nikto sa ničomu nevyhol, každý jeden prvák bol do niečoho zaangažovaný. Starší študenti im teda naozaj nič nedarovali. Čakali ich ukrutné disciplíny, ktoré však s úsmevom všetci zvládli. Bavil sa každý. Povzbudzovalo celé publikum, dokonca i triedni učitelia. Súťažilo sa podľa počtu bodov, ktorá trieda mala najviac, vyhrala.

A nakoniec prišlo to očakávané, krst. Noví prváci boli krstení tradične, teda museli skladať prísahu desatora študentských sľubov ako napríklad:// „Budem podporovať pásovú výrobu ťahákov. Budem rešpektovať požiadavky tretiakov a siedmakov vrátane uvoľnenia miesta v rade na školskom obede. Nebudem brať na vedomie príkazy a vyhrážky triedneho profesora, atď…“ // Prísahu museli zložiť položením ľavej ruky na suseda a pravou rukou na zadok . Ďalším bodom krstu bolo sprejovanie celej hlavy farebnými sprejmi, pomaľovanie tváre rúžom a zubnou pastou a nakoniec posypanie trblietkami. Prišlo samozrejme aj niečo dobré, noví prváci dostali sladkú odmenu a do ruky desatoro študentských práv, ktorých sa musia bezpodmienečne držať.

Po očakávanom krste nasledovala diskotéka s DJ Adamom. Diskotéka však bohužiaľ bola umožnená iba do 18:00 hod., ale i napriek tomu sa zabávali nielen prváci, ale aj ostatní študenti gymnázia. Vyjadrenie profesorov na túto akciu bolo tiež pozitívne. Pani profesorka Rakovská sa vyjadrila jasne a stručne:// „ Musím pochváliť tretiakov a siedmakov, ktorí sa na tom podieľali, mali to výborne premyslené a vtipné. Po každej úlohe sme čakali, čím ďalším nás prekvapia.“//

Autor: Sixtína Ferencová

Imatrikulacky_GJK
75
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM