Peter Klimant Rôzne

Krása prírody, ktorá vás očarí: V arboréte si milovníci ruží prídu na svoje

Najviac záhradkárov a milovníkov ruží z kraja sa už čoskoro stretne v Arboréte Mlyňany. Bude sa tam konať veľká výstava týchto obľúbených kvetín. Okrem toho bude slávnostne vyhlásená i najkrajšia ruža arboréta.

Ilustračný obrázok k článku Krása prírody, ktorá vás očarí: V arboréte si milovníci ruží prídu na svoje
Zdroj: Dnes24.sk

V Arboréte Mlyňany sa uskutoční už v poradí štvrtý ročník stále viac populárnej výstavy ruží. Konať sa bude počas víkendu 13. až 14. júna.

„Pripravili sme si pre ľudí výstavu ruží a aranžmánov z Arboréta Mlyňany SAV, ktorá bude spojená so súťažou o najkrajšiu ružu. Do tej sa môžu prihlásiť všetci návštevníci. Svoje ruže prídu odprezentovať pestovatelia z celého Slovenska,“ informuje Sylvia Straková, pracovníčka arboréta.

Návštevníci sa môžu tešiť i na nové odrody ruží, ktoré pribudli v arboréte len nedávno. „Ľudia sa budú môcť pokochať krásou rozkvitnutého rozária, kde sme v spolupráci s občianskym združením Priateľ arboréta Mlyňany SAV vysadili 131 nových odrôd ruží,“ hovorí Straková.

Samotný program počas výstavy však nebude len o kvetoch. Tešiť sa môžeme aj na prehliadky veteránov, workshop študentov zo SOŠ záhradníckej Piešťany a aranžmány študentov SOŠ G. Čejku záhradníckej z Malinova. V nedeľu 14. júna bude pripravený i Piesňový koncert pri príležitosti výstavy „Čaro ruží“. Vystúpia tu Kristína Hanzenová a Marek Pobuda.

Čítajte tiež:

Deň detí v Arboréte Mlyňany? Už poznáme program, na TOTO sa môžeme tešiť…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM