Lucia Lauková Kultúra Rôzne

Kraj udelí svoje najvyššie ocenenia za rok 2016: Tieto osobnosti získajú ceny

Tri osobnosti budú ocenené Nitrianskym samosprávnym krajom. Cenu získa in memoriam aj herec Jozef Dóczy.

Ilustračný obrázok k článku Kraj udelí svoje najvyššie ocenenia za rok 2016: Tieto osobnosti získajú ceny
Foto: Rastislav Búgel

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) udelí svoje najvyššie ocenenia za rok 2016 trom osobnostiam. Regionálni poslanci na svojom júlovom rokovaní rozhodli, že Cenu NSK získajú Stanislava Blahová, Jozef Dóczy a Ondrej Korpás.

Ocenené osobnosti

Ako sa uvádza v schválenom materiáli, výkonná riaditeľka Združenia na záchranu stredovekého architektonického dedičstva Nitrianskeho kraja – LEUSTACH Stanislava Blahová získa cenu za dlhoročný prístup k záchrane hradu Hrušov, jeho premenu na významnú turistickú lokalitu a výchovu viac ako 120 mladých dobrovoľníkov a záchranárov kultúrneho dedičstva.

Cena in memoriam

Cenu získa in memoriam aj herec Jozef Dóczy „Ako jedna z najvýraznejších hereckých osobností v histórii Divadla Andreja Bagara v Nitre, za mimoriadny osobný prínos k rozvoju nitrianskeho i slovenského divadelného a filmového umenia,“ konštatuje sa v odôvodnení návrhu na ocenenie.

Cena za mimoriadny prínos

Treťou osobnosťou, ktorá získa Cenu NSK za rok 2016 je slovenský šľachtiteľ viniča, vinohradník, vinár a degustátor Ondrej Korpás. Ocenený bude za mimoriadny osobný prínos k rozvoju vinárstva a vinohradníctva v Nitrianskom kraji i na Slovensku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM