Veronika Kalinová Rôzne

Kone, víno a neopakovateľná atmosféra: Topoľčianky slávnostne otvoria svoje brány

V Topoľčiankach sa na jar každoročne stretávajú priaznivci lahodného vína a magickej atmosféry, a nebude to inak ani tento rok. Prečítajte si, čo všetko sa v Topoľčiankach chystá.

Ilustračný obrázok k článku Kone, víno a neopakovateľná atmosféra: Topoľčianky slávnostne otvoria svoje brány
Zdroj: Webnoviny.sk

Stalo sa príjemnou tradíciou, že prvý máj nesymbolizuje len začiatok najzamilovanejšieho mesiaca, ale taktiež chuť kvalitného vína. Vinárske závody Topoľčianky patria k popredným producentom vína, o čom svedčí množstvo ocenení z prestížnych súťaží z rôznych kútov sveta.

Odhalia taje výroby vína

Kvalitné víno však nevyrábajú tajnou magickou formulou, ale ľudským prístupom, ktorý si žiada odhodlanie, chuť a v neposlednom rade vedomosti, ktoré sa v Topoľčiankach dedia z generácie na generáciu.

„Je mi potešením, že už šiesty rok po sebe budeme môcť uviesť do tajov výroby vína nových nadšencov,“ hovorí Samuel Waldner, obchodný riaditeľ Vinárskych závodov Topoľčianky. Na návštevníkov čakajú tie najchutnejšie druhy vín, prehliadka historickej sudovej pivnice a nazrieť budú môcť taktiež do znamenitého vínneho archívu.

Jazda na poníkovi pre najmenších

Nezabudlo sa ani na sprievodné akcie pre deti, a tak sa tí najmenší môžu tešiť na skákací hrad, maľovanie na tvár či jazdu na poníkovi v Národnom žrebčíne Topoľčianky.

Milovníci vína už majú poznačený v kalendári 1. máj ako Deň otvorených dverí vo Vinárskom závode. Okrem tohto podujatia bude v Topoľčiankach pripravená aj verejná degustácia a vyhodnotenie súťaže Vienále Topoľčianky 2014 na Zámku Topoľčianky a navštíviť môžete aj neďaleký Národný žrebčín, kde pre návštevníkov bude taktiež pripravený zaujímavý program.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM