Peter Klimant Samospráva

Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažili Zlaté Moravce od roku 1991?

Komunálne voľby sa už blížia. Tak ako každé štyri roky, aj tento rok si budeme voliť primátora nášho mesta. K volebným urnám sa vydáme v sobotu 15. novembra. Akých primátorov sme už doteraz zažili? Pripomeňte si to spolu s nami.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažili Zlaté Moravce od roku 1991?
Zdroj: Dnes24.sk

Toto je prehľad primátorov v Zlatých Moravciach od roku 1991. V tomto roku bol za šéfa nášho mesta zvolený Peter Orban. Moravce riadil až dve volebné obdobia, do roku 1998, kedy ho na poste prvého muža mesta vystriedal Milan Skyva. Ten si kreslo zlatomoraveckého primátora udržal len jedno volebné obdobie.

V roku 2002 prišla teda ďalšia zmena. Vedeniu nášho mesta sa po voľbách upísala Serafína Ostrihoňová. Zlatým Moravciam šéfovala až do roku 2010. Vo voľbách vtedy zvíťazil Peter Lednár, ktorý je v úrade až do dnešného dňa. Lednár kandiduje opäť. Chce tak vo funkcii vydržať ďalšie volebné obdobie.

Okrem súčasného primátora Petra Lednára kandiduje aj exprimátorka Serafína Ostrihoňová, šéfka župných nemocníc Marta Eckhardtová, podnikateľ Jozef Martinec, elektrikár Daniel Solárik, aktivistka Marta Balážová a vodič Ľuboš Červený.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM