Krimi

Kňaz obvinený zo zneužívania dievčatka prehovoril: Bolo to skôr o takej ľútosti!

Kňaz (47) zo Zlatomoraveckého okresu, ktorého polícia obvinila zo zločinu sexuálneho zneužívania, prehovoril. Prečítajte si jeho reakcie...

Ilustračný obrázok k článku Kňaz obvinený zo zneužívania dievčatka prehovoril: Bolo to skôr o takej ľútosti!
Zdroj: Webnoviny.sk

Rímsko-katolícky kňaz (47) sa vyjadril ku škandálu, ktorý už druhý deň zapĺňa stránky novín a vysielanie médii na celom Slovensku. Farár z okresu Zlaté Moravce tvrdí, že išlo o čisto otcovskú lásku, nie milenecký vzťah. „Bolo to vlastne skôr o takej ľútosti, že nemá ani tú otcovskú lásku. Alebo taký ten vzťah, lebo viem, že každý to potrebuje. To dieťa potrebuje takú oporu,“ povedal obvinený kňaz podľa portálu noviny.sk.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová sa vyjadrila, že v tomto štádiu vyšetrovania polícia o prípade bližšie informácie neposkytuje. „Vyšetrovateľka obvinila 47-ročného muža zo zločinu sexuálneho zneužívania. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov,“ povedala Bruchterová.

Podľa informácie zverejnenej na portáli čas.sk mal kňaz od novembra 2011 do konca augusta minulého roka údajne sexuálne zneužívať vtedy 11-ročné dievčatko. Okrem iného jej mobilom vraj písal SMS správy, že ju ľúbi, k čomu sa mal kňaz aj priznať. „Nebudem to komentovať až do vyšetrenia políciou. Som pripravený na prípadný trest od svojho nadriadeného biskupa,“ povedal farár podľa čas.sk. Podľa znalca z odboru psychológie sa vraj u obvineného vyskytujú príznaky pedofílie, píše čas.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM