Peter Klimant Samospráva

Kino Tekov stále nepremieta: Nájdu sa v pripravovanom rozpočte peniaze na jeho opravu?

Fanúšikovia filmovej kultúry zo Zlatých Moraviec majú hlavy v smútku. Kino Tekov nepremieta už niekoľko mesiacov. Dôvodom je jeho zlý technický stav, na opravu ktorého radnica nemá vyčlenené peniaze. Nájde sa v rozpočte na rok 2015 miesto aj pre naše kino?

Ilustračný obrázok k článku Kino Tekov stále nepremieta: Nájdu sa v pripravovanom rozpočte peniaze na jeho opravu?
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoravecké kino Tekov zatvorilo svoje brány pre všetkých milovníkov filmu ešte v novembri minulého roka. Dôvodom je jeho zlý technický stav, konkrétne nefunkčný vykurovací systém a opravu potrebuje i celá strecha.

Ešte v januári nám hovorkyňa mesta Mária Vozárová prezradila, že mesto sa snažilo získať peniaze na opravu svojho kina cez dotácie z rozpočtovej kapitoly Environmentálneho fondu. Dotácia mala byť vo výške približne 200 tisíc eur. Kinu však nakoniec udelená nebola. Pokiaľ teda mesto chce aby sa v Tekove opäť premietalo, bude musieť opravy zatiahnuť zo svojho.

Zlaté Moravce rozpočet na tento rok schválený ešte nemajú. Podľa našich informácií by sa však mal schvaľovať už na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré by sa malo konať v závere apríla. Ujde sa z pripravovaného rozpočtu niečo aj pre kino Tekov? Ružovo to zatiaľ nevyzerá. „V návrhu rozpočtu na tento rok, ktorý prerokovala finančná komisia, prostriedky na rekonštrukciu kina zatiaľ vyčlenené neboli,“ prezradila Vozárová.

Pokiaľ sa teda v rozpočte mesta nenájde miesto pre kino Tekov, radnica bude musieť hľadať peniaze na jeho opravu niekde inde. Pre zlatomoraveckých filmových fanúšikov to zatiaľ znamená, že za filmovými novinkami budú musieť vycestovávať mimo nášho mesta i naďalej.

Čítajte tiež:

V Moravciach sa premietajú filmy už sto rokov: Táto snímka hrala v kine Tekov ako prvá…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM