Peter Klimant Rôzne

Keď si s kamarátmi chcete vyraziť do mesta... 3 podniky v Moravciach, do ktorých sa oplatí zavítať

Takmer každý si rád zájde posedieť s partiou kamarátov do mesta. A očakáva, že to bude stáť za to. Aj v Moravciach sa nájdu zaujímavé podniky, ktoré lákajú kvalitnými službami, ale aj čímsi navyše. Majú v sebe akési čaro priestoru. Ktoré zaujali nás?

Ilustračný obrázok k článku Keď si s kamarátmi chcete vyraziť do mesta... 3 podniky v Moravciach, do ktorých sa oplatí zavítať
Zdroj: Dnes24.sk

Hostinec u Mnícha

Hostinec u Mnícha je na posedenie s kamarátmi pri pivku ako stvorený. Sympatická krčmička sa nachádza v starej budove, ktorá pôsobí mierne romantickým dojmom, takže v páre má toto miesto taktiež svoje čaro. Čapujú sa tu rôzne druhy piva. Momentálne si tu môžete dať Ježek, Svijany či trinástku Kvasničák. V hostinci si kúpite i kvalitnú kávu, napríklad takú značku Coffeein, ktorá je pražená na Slovensku. Okrem piva a iných dobrých nápojov si u Mnícha človek môže vychutnať i fajn hudbu. Počas víkendov sa tu často krát odohrávajú koncerty rôznych zaujímavých lokálnych či vzdialenejších interpretov. Počas horúcejších večerov sa príjemne sedí na priľahlej terase, ale keďže budova tohto podniku má poriadne hrubé múry, prehnane horúco tu nikdy nie je. Jedine ak to preženiete s alkoholom ;)

Vináreň Oregon

Máloktorý podnik má tak lákavé priestory, ako práve Vináreň Oregon. Pivničné podzemie celé odeté v starých tehlových múroch s modernými prvkami, tak to už vie navodiť tú správnu atmosféru. A keďže vo vinárniach sa pije víno, litre dobrého a kvalitného nájdete aj v Oregone. Špeciálne slušný výber tu majú z lokálnej značky z neďalekých Topoľčianok. Biele, ružové, červené, suché či polosladké, výber je tu naozaj bohatý. Ak teda s kamarátmi nehľadáte hlučné miesto, skôr niečo pokojnejšie s komornou atmosférou, tu sa vám bude sedieť najlepšie. Vináreň ľudia často využívajú i na rodinné oslavy, školské stretávky a iné spoločenské udalosti.

Jäger Café

Z piva a vína je teraz čas sa presunúť na pole kávy. Našu pozornosť obraciame na Jäger Café, ktoré nájdeme v centre mesta. Ide o milú a útulnú kaviareň menšieho typu. Vládne v nej priateľská atmosféra, za čo môže v prvom rade milá obsluha a príjemné posedenie. Nie je to tak dávno, čo bola táto kaviareň rekonštruovaná. Jej priestory sú teda pekné, moderné a zároveň pohodlné. Počas dňa i večera je to tá správna voľba na príjemné pokojné posedenie vo dvojici či kamarátmi pri kvalitnej káve, ktorej tu majú požehnane. Okrem kávy tu samozrejme nájdete i rôzne iné druhy fajn nápojov. Ku knihe či novinám sa však najlepšie popíja dobrá kávička.

Čítajte tiež:

Chutný zázrak z prírody menom baza: Viete, kde si ju v okolí Moraviec zadarmo nazbierať?

Kam si vyraziť s kamarátmi? 3 podniky v Moravciach, ktoré za to stoja!
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM