Peter Klimant Samospráva

Kauza dodatkov je na svojom konci: Radnica vyplatila exprednostu Šíru, toľkoto tisíc eur dostal!

Problém mesta s dodatkami k pracovným zmluvám u svojich troch zamestnancov je definitívne na svojom konci. Dve pracovníčky radnice sa síce svojich dodatkov vzdali, u exprednostu Romana Šíru musela primátorka Serafína Ostrihoňová nakoniec ustúpiť.

Ilustračný obrázok k článku Kauza dodatkov je na svojom konci: Radnica vyplatila exprednostu Šíru, toľkoto tisíc eur dostal!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Problém s dodatkami k pracovným zmluvám u troch zamestnancov mesta, na základe ktorých mali dostať bez ohľadu na dôvod a spôsob ukončenia pracovného pomeru vysoké odstupné, bol z časti vyriešený v strede marca, kedy sa dve pracovníčky radnice vzdali týchto dodatkov.

U exprednostu Romana Šíru, ktorý s mestom ukončil pracovný pomer v závere roka 2014, bol však problém naďalej aktuálny. Mesto sa zdráhalo vyplatiť mu vysoké šesťmesačné odstupné, nakoniec sa však primátorka Serafína Ostrihoňová rozhodla ustúpiť. „Pani primátorka rozhodla o tom, že odstupné pre bývalého prednostu Romana Šíru vo výške šesťnásobku jeho priemerného mesačného zárobku je potrebné vyplatiť,“ informovala hovorkyňa mesta Mária Vozárová, podľa ktorej radnica vyplatila Šírovi celkovo 8 536,06 eur.

Hovorkyňa však zdôraznila, že dodatok k pracovnej zmluve, ktorý zaručoval bývalému prednostovi úradu uvedené odstupné, bol podpísaný bývalým primátorom mesta Petrom Lednárom. „Napriek tomu, že súčasná primátorka Serafína Ostrihoňová sa s týmto rozhodnutím bývalého pána primátora nestotožnila, musí ho rešpektovať. Pani primátorka nemá záujem niesť zodpovednosť za rozhodnutia iných a vystavovať sa tak trestnému stíhaniu pre trestný čin nevyplatenia mzdy a odstupného, ktoré by jej inak ako štatutárovi mesta hrozilo,“ uzavrela Vozárová.

Čítajte tiež:

Spor exprimátora s radnicou pokračuje: Peter Lednár sa chystá žalovať mesto!

Mesto platí za službu, ktorú takmer nevyužíva: Radnicu sme na problém upozornili, toto je jej reakcia…

Na fotke: Roman Šíra

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM