Kultúra

Katastrofy ľudského tela i fašiangy: Februárový program Mestského múzea bude pestrý

Vo februári to bude v zlatomoraveckom Mestskom múzeu žiť. Náš stánok kultúry si pripravil viaceré zaujímavé výstavy a podujatia, na ktoré sa môžeme tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Katastrofy ľudského tela i fašiangy: Februárový program Mestského múzea bude pestrý
Zdroj: Dnes24.sk

O kultúru v Zlatých Moravciach nebude núdza. Vo februári sa v Mestskom múzeu uskutočnia zaujímavé výstavy a taktiež i tvorivá dielňa. Na svoje si tak prídu milovníci dejín i našich miestnych tradícií. Na toto sa môžeme tešiť…

Február v Mestskom múzeu

15.1. – 15.3.2017 „Drotári včera a dnes“

  • Výstava súčasnej tvorby umeleckých drotárov z bratislavského kraja .

27.2. – 5.3.2017 Zvláštni ľudia. Katastrofy ľudského tela.

  • Výstava voskových napodobenín ľudí s anomáliami na ľudskom tele, ktorí skutočne žili a preslávili sa svojim zdeformovaným zovňajškom.

16.2. 2017 „Fašiangová veselica“

  • Tvorivá dielňa. Rozprávanie o zvykoch počas fašiangového obdobia spojené so spievaním fašiangových piesní v podaní Speváckeho súboru Zlatomoravčianka. Do tanca zahrá na gajdách Dominik Garaj. Začiatok o 15.00 hod.

Stála výstava

Okrem toho si v zlatomoraveckom múzeu môžeme pozrieť i dve stále expozície, ktoré sú prístupné počas celého roka. Prvá je spoločensko- vedná. „Spoločenskovednú expozíciu tvoria archeologické, historické, numizmatické, etnografické a umelecké predmety, ktoré pochádzajú z Požitavia aj z iných regiónov a krajín,“ informuje vedenie múzea.

Druhou je prírodovedná expozícia. Tá podľa múzea pozostáva z paleontologických nálezov a mineralogickej zbierky, ktorá je zostavená zo zberov v hornom Požitaví a darov z iných oblastí. „Zaujímavé sú najmä obrovské drevné opály a zlatinky,“ dopĺňa múzeum.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM