Samospráva

Kamerový systém Zlatých Moraviec sa rozšíri: Kde pribudne nová kamera?

Bezpečnosť v Zlatých Moravciach má na starosti Mestská polícia, ktorá dozerá na poriadok v meste aj prostredníctvom bezpečnostných kamier. Ich sieť sa bude čoskoro rozširovať.

Ilustračný obrázok k článku Kamerový systém Zlatých Moraviec sa rozšíri: Kde pribudne nová kamera?
Zdroj: TASR

Kamerový systém Zlatých Moraviec bude rozšírený. Ako informovalo mesto, nové kamery pribudnú na Hviezdoslavovej ulici. „Výberu lokality predchádzalo rokovanie Komisie ochrany verejného poriadku, CO a vojenských záležitostí a tiež rokovanie s OO PZ Zlaté Moravce. Následne bolo na vybranú lokalitu vydané súhlasné stanovisko KR PZ Nitra,“ uviedol náčelník zlatomoraveckej Mestskej polície Marián Takáč.

Presný termín ich osadenia však zatiaľ známy nie je. Podľa slov Takáča počet týchto nových kamier záleží na technických možnostiach riešenia a tiež na prieskume trhu. Na rozšírenie kamerového systému získalo mesto dotáciu vo výške 20-tisíc eur. Schválená bola Radou vlády SR pre prevenciu kriminality.

V súčasnosti v meste funguje šesť kamier. Nachádzajú sa v lokalitách: Námestie Andreja Hlinku, križovatka Župná ulica – A. Kmeťa, križovatka Župná ulica – Janka Kráľa, Ulica Sama Chalupku, križovatka Župná ulica– Mlynská ulica, Ulica Chyzerovecká – požiarna zbrojnica.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM