Adriana Blahová Kultúra

Jozef Madola koncertuje s A.M.O.: Pijeme z jednej fľaše!

Mladý hudobník Jozef Madola hrá v štyroch kapelách, najnovšie koncertuje aj s A.M.O. Je pedagógom na voľnej nohe, študuje kontrabas na konzervatóriu a týždenne precestuje takmer celý jeden deň. Venuje sa viacerým hudobným štýlom. Porozprával nám ako sa cíti v kapele A.M.O.

Ilustračný obrázok k článku Jozef Madola koncertuje s A.M.O.: Pijeme z jednej fľaše!
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Jozef Madola(25) pôsobí hneď v štyroch kapelách. Prvou z nich je kapela z Topoľčian so zameraním na moderný jazz a fusion, Fat Breakfast. Ďalšou je A.M.O. – hip-hop, dancehall, ska, tiež skupina Mikrodots (ex Marcel Vén trio), kde Jozef hosťuje, keď je nejaký dôležitý koncert. V Cyber Acid Trio hrá Jozef s hudobníkmi, s ktorými začínal v Guľovom Pelechu.

„Momentálne som na turné s A.M.O. takže každý piatok a sobotu fičia koncerty vo veľkom,“ prezradil vyťažený hudobník. „Okrem toho, že som pedagógom na voľnej nohe, študujem naďalej hudbu, momentálne kontrabas na konzervatóriu v Topoľčanoch a popritom už nestíham nič,“ vtipkuje Jozef. „Ani na frajerku nemám veľa času. Bohužiaľ nedobrovoľne cestujem týždenne aj 20 hodín …takmer jeden celý deň v týždni zabijem v autobuse alebo v aute, pretože kapely a aktivity mám rozlezené v bermudskom trojuholníku NZ – TO – BA a do ZM sa chodím večer vyspať,“ sťažuje sa Jozef s humorom.

"Za svoj najväčší úspech jednoznačne považujem možnosť zahrať si na hlavnom pódiu bratislavských jazzových dní 2012 s kapelou Fat Breakfast, s ktorou sme v roku 2011 vyhrali súťaž B pódia BJD mladých talentov. Toto víťazstvo nás katapultovalo na A pódium, takže zahrať si o pol noci na STV2 a potiť sa ako starý jazzman malo pre mňa isté zadosťučinenie za roky driny na hrubých strunách,“ usmieva sa charizmatický muzikant.

Spolupráca s A.M.O. nevznikala jednoducho. S členmi A.M.O. sa Jozef zoznámil na poriadne divokej chate. Odvtedy si padli do oka. „Spočiatku mali chalani stresy z toho, ako to budem všetko stíhať ..dochádzanie zo ZM a podobné otázniky, no myslím, že hneď prvou skúškou som ich uzemnil.“

„S A.M.O. sa spolupracuje úžasne. Sadli sme si s chalanmi nielen hudobne, ale aj ľudsky, čo je veľmi podstatné, keď to má šľapať. Mám pocit, že sa poznáme už roky. Nálada v kapele je v skutku ako v rodine. Pijeme z jednej fľaše, nasávame dobrú atmosféru pred koncertom a na pódiu vždy vypľujeme dušu,“ dodáva spokojne Jozef.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM