Peter Klimant Samospráva

Je to potvrdené: Zlatomoravecké kúpalisko ostane zatvorené aj toto leto!

Zlé správy z mesta. Milovníci vodných radovánok majú u nás opäť raz smolu. V Zlatých Moravciach sa toto leto mestské kúpalisko neotvorí.

Ilustračný obrázok k článku Je to potvrdené: Zlatomoravecké kúpalisko ostane zatvorené aj toto leto!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Ostane zatvorené

Ak ste sa tešili na príjemné schladenie vo vodách mestských bazénov, máte smolu. Zlatomoravecké kúpalisko neotvorí svoje brány ani toto leto. Pre náš portál to potvrdila Simona Holubová, riaditeľka Mestského strediska kultúry a športu, mestského podniku, ktorý kúpalisko spravuje.

Kúpalisko tak ostane zatvorené už druhý rok po sebe. Podobne ako v roku 2015 sú aj toto leto dôvodom peniaze. Oproti vlaňajšku sa však mesto nechcelo vzdať tak ľahko. V pláne bolo dať kúpalisko do prenájmu súkromníkovi. Radnica zverejnila výzvu pre záujemcov ešte vo februári.

Odradilo ich vybavenie

Podľa riaditeľky Holubovej sa na výzvu ohlásili traja záujemcovia, každý z nich však nakoniec vraj z ponuky cúvol. "Prebehli tri obhliadky, ale všetko to stroskotalo na tom, keď zbadali vybavenie kúpaliska,“po­vedala Holubová.

Zlatomoravecé kúpalisko bolo naposledy otvorené v lete roku 2014, od konca júna do záveru augusta.Táto krátka sezóna však mestu zhltla kopec peňazí a do kasy sa z nich vrátilo len malé množstvo. Za celé leto sa vtedy do zlatomoraveckých bazénov prišlo osviežiť 4 879 ľudí, za ktorých sa na tržbách vyzbieralo len 8 338 eur. Náklady na prevádzku sa pritom vyšplhali až na 33 932,93 eur.

Môže vás zaujímať:

Občan žiadal mesto, aby opílilo nebezpečné konáre: Jeho žiadosť bola vyslyšaná, po takmer roku

Dobrá správa pre psíčkárov: V našom meste pribudnú koše na psie exkrementy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM