Rôzne

Jarmok v Moravciach už odštartoval: Prvé FOTO z obľúbenej jesennej akcie

Ďalší ročník zlatomoraveckého jarmoku je tu! Stánky už lemujú ulice, ľudia si prezerajú tovar a ochutnávajú rôzne špeciality či lahodný burčiak.

Ilustračný obrázok k článku Jarmok v Moravciach už odštartoval: Prvé FOTO z obľúbenej jesennej akcie
Zdroj: Dnes24.sk

Sladkastý burčiak, voňavé klobásky, lahodné trdelníky, desiatky stánkov s rozličným tovarom, kolotoče a bohatý program. Dlho očakávaný jarmok prišiel do Zlatých Moraviec v plne paráde.

Bohatý výber stánkov

Tradičný zlatomoravecký jarmok začal v piatok ráno a potrvá do soboty obeda. Ľudia si môžu vyberať z približne 150 stánkov, ktoré ponúkajú rozličné tovary, chutné jedlá a nápoje. Najviac už tradične dominujú remeselné stánky, v ktorých nájdeme napríklad výrobky z dreva, prútia, šúpolia, kože, keramiku, drevorezbu, ručne dekorované výrobky, šperky či hračky. V hojnom počte sa nachádzajú i stánky s textilom, cukrovinkami a samozrejme stánky s predajom burčiaku a vína.

Na jarmoku nájdeme i prezentáciu prác žiakov ZUŠ v Zlatých Moravciach a predaj výrobkov ZŤP detí. Na Župnej ulici sa nachádza i stánok hokejového klubu HC Zlaté Moravce, v ktorom klub propaguje svoju činnosť za účelom podpory a rozvoja športu v meste Zlaté Moravce.

Veľká dávka kultúry

Okrem stánkov sa môžme tešiť aj na bohatý sprievodný program, ktorý sa bude konať na Námestí Andreja Hlinku. Jeho zahájenie je na pláne o 14:00 hodine. So svojím vystúpením sa nám predvedú žiaci ZUŠ, deti z CVČ, zatancuje skupina Old School Brothers, nebude chýbať veľká dávka folklóru i gitarovej muziky v podaní Martina Vaga a Kristíny Mečko.

Vrchol piatkového programu príde o 21:00 hodine, kedy na námestí vystúpi skupina Prvý Apríl. Nepôjde pritom o tradičný koncert, priamo na jarmoku budú hudobníci krstiť svoj nový album. Kompletný kultúrny program na piatok i na sobotu si môžete pozrieť v našom šikovnom PREHĽADE.

Kolotoče až do nedele

K jarmoku už tradične patria i populárne kolotoče. Tie fungujú už od rána, nájdeme ich na ulici Janka Kráľa a ulici Sama Chalupku. V prevádzke však nebudú len počas trvania jarmoku. Ako uviedlo mesto, kolotoče budú fungovať aj počas nedele.

Môže vás zaujímať:

Mestskí policajti dvíhajú varovný prst: Na čo si treba dať na jarmoku pozor?

Jarmok v Zlatých Moravciach prinesie zmeny v doprave: Na čo všetko sa treba pripraviť?

Kultúrny PROGRAM jarmoku je už známy: Čo si pre nás pripravilo mesto?

Zlatomoravecký tradičný jarmok 2016 odštartoval
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM