Správy

Informácia pre knihomoľov: Mestská knižnica ostane zatvorená niekoľko dní dlhšie

Brány mestskej knižnice v Zlatých Moravciach sa mali po letnej pauze otvoriť už tento týždeň. Nakoniec sa tento termín presunul. Kedy bude knižnica znovu otvorená?

Ilustračný obrázok k článku Informácia pre knihomoľov: Mestská knižnica ostane zatvorená niekoľko dní dlhšie
Zdroj: Krajská knižnica Karola Kmeťka

Mestská knižnica Zlaté Moravce, ktorá sídli na Robotníckej ulici, zatvorila pre čitateľov svoje brány dňa 3. júla 2017. Ako uviedlo vedenie knižnice, šlo o tradičnú letnú pauzu z dôvodu inventarizácie knižničného fondu.

Pôvodne však malo dôjsť k jej opätovnému otvoreniu už tento týždeň – dňa 15. septembra 2017. Nakoniec si však milovníci kníh budú musieť počkať ešte pár dní navyše.

Mestská knižnica v Zlatých Moravciach oznamuje, že zatvorenie knižnice sa z technických príčin predlžuje do 22.9.2017. Otvoríme v pondelok 25.9.2017,“ informuje vedenie knižnice.

Fond mestskej knižnice v Zlatých Moravciach má univerzálny charakter. Obsahuje literatúru pre deti a mládež, tiež literatúru odbornú a beletriu pre dospelých. V súčasnosti má mestská knižnica vo svojom fonde viac ako 34 500 kníh a zviazaných periodík a 190 audiovizuálnych dokumentov.

Knižnica taktiež pravidelne pripravuje rôzne akcie. Sú to napríklad literárne hodiny k výročiam spisovateľov, rozprávkové hodiny a informatické prípravy pre žiakov základných a stredných škôl. Okrem týchto podujatí knižnica organizuje aj autorské besedy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM