Veronika Kalinová Rôzne

Hygienici si posvietili na cukrárne: Rozsiahle kontroly odhalili aj nekvalitnú zmrzlinu

Hygienici si koncom mája a začiatkom júna posvietili na cukrárenské výrobne a cukrárne. Celkovo skontrolovali až 527 prevádzok po celom Slovensku. Aké boli výsledky?

Ilustračný obrázok k článku Hygienici si posvietili na cukrárne: Rozsiahle kontroly odhalili aj nekvalitnú zmrzlinu
Zdroj: TASR

Hygienici odobrali 622 vzoriek cukrárenských výrobkov a zmrzliny, z toho nevyhovelo 30 vzoriek výrobkov a 43 vzoriek zmrzliny. „Zistené bolo prekročenie počtov koliformných baktérií, kvasiniek, plesní a Enterobacteri­ceae,“ priblížil Úrad verejného zdravotníctva zistenia z kontrolovaných zmrzlín.

Odborníci radia

Pri výbere zmrzliny netreba klásť dôraz iba na výber chuti, ale aj na miesto, kde si ju kúpime. Niektoré mikrobiologické zmeny možno odhaliť aj zmenami chuti a vône. Ak zmrzlina obsahuje kúsky ľadu alebo je nedostatočne premiešaná, odporúča sa nekonzumovať ju.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM