Peter Klimant Samospráva

Husár si už vybral svojho zástupcu: Viceprimátorom sa stal poslanec Marek Holub

Nový viceprimátor Zlatých Moraviec je už známy. Vo štvrtok ho predstavil primátor Dušan Husár, ktorý si na túto funkciu vybral poslanca Mareka Holuba.

Ilustračný obrázok k článku Husár si už vybral svojho zástupcu: Viceprimátorom sa stal poslanec Marek Holub
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Dušan Husár zasadol do kresla primátora Zlatých Moraviec 9. mája, mesiac po tom, čo vyhral doplňujúce primátorske voľby v našom meste.

Viceprimátorom sa stal Marek Holub

Na výber svojho zástupcu mal presne 60 dní. Táto lehota sa už blížila ku svojmu koncu, na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva preto občanom a poslancom povedal meno nového viceprimátora Zlatých Moraviec.

Husár si vybral Mareka Holuba, poslanca za mestskú časť Prílepy, v ktorej sa spomínané zasadnutie konalo. Funkciu viceprimátora bude vykonávať na polovičný úväzok.

„Ako primátor, ktorý využil zákonom stanovenú lehotu, som sa rozhodol v pondelok. Nešpekuloval som nejakým spôsobom a oslovil som pána Mareka Holuba. V utorok sme sa v podstate dohodli. Takže dúfam, že v spolupráci budeme naďalej pokračovať a jednak on, ja a aj poslanci teda, že vytvoríme tím, s ktorým posunieme sa tiež trošku dopredu,“ povedal Husár na zasadnutí.

Má skúsenosti s prácou na radnici

Marek Holub už má skúsenosti s prácou na zlatomoraveckej radnici. Podľa Husára bolo práve to hlavným dôvodom, prečo si ho vybral za svojho zástupcu. „Vybral som si ho na základe toho, že pracoval na mestskom úrade, ešte počas primátorovania pani Serafíny Ostrihoňovej, ako vedúci vnútornej správy asi štyri roky,“ povedal pre Moravce 24 primátor Dušan Husár.

Primátor sa vyjadril ešte na zasadnutí mestského parlamentu, že „nešpekuloval“ nad výberom svojho zástupcu. Zaujímalo nás preto, či bol Holub jeho favoritom od začiatku.

„Nejak nebol favoritom od začiatku, ale nechal som si čas zo zákona, ktorý teda som v podstate aj využil. No a vlastne takto som sa rozhodol pre pána Mareka Holuba,“ odpovedal Husár, ktorý nám zároveň prezradil, že v prípade, ak by Holub odmietol jeho ponuku, mal pripravený aj záložný plán. Koho by v takomto prípade vybral za viceprimátora, nám však už prezradiť nechcel.

Môže vás zaujímať:

Ľudia sa konečne dočkali: Vyjadriť sa budú môcť už na začiatku rokovaní mestského zastupiteľstva

Na fotke: Marek Holub

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM