Peter Klimant Rôzne

Hrad Hrušov láka na novú atrakciu: Pozrite sa, akú špecialitu si pre nás pripravili

Na hrad Hrušov už odteraz nebudú chodiť len milovníci dejín a turizmu, pridajú sa k nim aj priaznivci kníh. V rámci novej oddychovej zóny pribudla pod hradom špeciálna novinka.

Ilustračný obrázok k článku Hrad Hrušov láka na novú atrakciu: Pozrite sa, akú špecialitu si pre nás pripravili
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje občianske združenie Leustach, ktoré sa o hradnú zrúcaninu dlhodobo stará, v areáli pod hradom Hrušov vznikla nová oddychová zóna pre všetky vekové kategórie návštevníkov a turistov hradu. Jej súčasťou je i špecialita, ktorá poteší najmä milovníkov kníh. „V rámci oddychovej zóny sme postavili aj knižnú búdku, pri využívaní ktorej platí jediné pravidlo: Vezmi si knihu, po prečítaní ju vráť alebo vymeň za inú,“ informuje združenie na svojom facebooku.

Knižná búdka pod hradom Hrušov je podľa občianskeho združenia Leustach k dispozícii pre všetkých návštevníkov. Podľa združenia si ľudia môžu v knihách nechávať napríklad i rôzne odkazy či recenzie k jednotlivým kúskom.

Novú knižnú búdku už momentálne môžete na hrade nájsť. Jej oficiálne sprístupnenie však ešte len príde. „Prvé uvedenie Hrušovskej knižnej búdky do života bude v sobotu 08.08.2015 a netrpezlivo čaká na nové a zaujímavé knihy,“ uvádza združenie, ktoré dodáva, že ak nemôžete osobne zaniesť knihu, s ktorou sa chcete podeliť do knižnej búdky, stačí ak knihy zašlete na adresu združenia OZ Leustach. Jeho členovia ich tam potom osobne pridajú. Ich adresu nájdete na webe združenia – www.leustach.sk

Čítajte tiež:

Na Hrušove to bude žiť: Blížia sa hradné slávnosti, tešiť sa môžeme i na zaujímavú novinku

V Moravciach nájdete novinku: Špeciálna knižná búdka, ktorá poteší aj psov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM