Iné športy

Horská cykločasovka má za sebou ďalší ročník: Kto si vybojoval prvenstvo?

Milovníci horskej cyklistiky zažili počas víkendu sviatok. V Machulinciach sa konala populárna Horská cykločasovka. Ako to dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Horská cykločasovka má za sebou ďalší ročník: Kto si vybojoval prvenstvo?
Zdroj: Dnes24.sk

Horská cykločasovka Machulince zažila tento rok už svoje piate pokračovanie. To sa uskutočnilo v sobotu 27. mája 2017. Štartovalo sa už tradične zo štadiónu TJ Machulince. Hlavná trať mala dĺžku 35 kilometrov. Organizátori však mali prirpavenú i 16-kilometrovú Hobby trať, určenú pre tých, ktorí sa nechcú až tak moc zapotiť.

Horskí cyklisti šli postupným stúpaním pod vrchom Benát. Šlo sa lesnými cestami a zvlneným terénom v horskom prostredí. Po absolvovaní horskej časti sa pretekári znovu vrátili na ihrisko TJ Machulince, kde ich čakal cieľ.

V hlavnej A -kategórii mužov od 19 do 39 rokov získal prvenstvo Branislav Gašparík, druhý skončil Pavol Židek a tretiu priečku vybojoval Peter Bartko. U žien zvíťazila Jana Vacvlčiaková, druhé miesto obsadila Martina Hrončeková a tretie Miroslava Kurkinová.

„Hovorí sa, že dobré počasie je polovica úspechu. My sme ho teda v tomto roku mali perfektné, a zato ďakujem pánu Bohu. Za druhú polovicu sa chcem poďakovať všetkým tým, ktorí akýmkoľvek spôsobom podporili prípravu a priebeh 5. ročníka Horskej cykločasovky. Ďakujem Oú v Machulinciach, všetkým sponzorom, členom CK Machulince a samozrejme aj dobrovoľníkom na rôznych pozíciách. Verím, že sme naplnili vaše očakávania a do Machuliniec sa budete radi vracať aj v budúcnosti,“ zhodnotilo vedenie CK-Machulince, ktoré súťaž zorganizovalo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM