Peter Klimant Od Vás

Hluk, zápach a veľký bordel: Bezdomovci Monike z Moraviec strpčujú život

V každom meste sa určite nájde viacero problémov, ktoré trápia jeho obyvateľov. Takéto problémy nájdeme aj v Zlatých Moravciach. Najnovšie nás kontaktovala naša čitateľka, ktorá nám porozprávala o tom svojom.

Ilustračný obrázok k článku Hluk, zápach a veľký bordel: Bezdomovci Monike z Moraviec strpčujú život
Zdroj: Dnes24.sk

Pani Monika má už dlhšie problém s bezdomovcami, ktorí posedávajú pred jej činžiakom a údajne tam robia veľký neporiadok a hluk. „Znepríjemňujú mi čas strávený doma. Nemôžem ani vetrať pretože hučia a nadávajú. Znečisťujú okolie paneláka a škôlky, na ktorej múrikoch sedia,“ opisuje svoj problém Monika, ktorá býva hneď na prvom poschodí. Preto je celý problém o to väčší.

Keď len sedia, policajti nezmôžu nič

„Pod náš balkón chodia vykonávať potreby, je tu nepríjemný zápach a bordel,“ dodala. Podľa jej slov už viackrát problém hlásila na políciu a nič sa nedialo. Podľa hovorkyne mesta a mestskej polície Márie Vozárovej mestskí policajti v rámci pravidelných obchôdzok kontrolujú aj tento priestor. „Na danom mieste sa nie vždy nachádzajú bezdomovci či asociáli. V prípade, že dochádza k narušovaniu verejného poriadku, Mestská polícia zasiahne a zjedná nápravu,“ hovorí Vozárová.

Podľa jej slov má mestská polícia len jednu dvojčlennú hliadku na celé mesto a preto sa nedá dotknutú oblasť kontrolovať častejšie. Pokiaľ sa však nejedná priamo o ničenie majetku sú policajti v tomto prípade bezmocní. Nikomu nemôžu brániť v tom, aby sa na tomto mieste zdržoval, keďže ide o verejné priestranstvo. Pokiaľ teda priamo nespôsobujú žiadnu škodu, nedá sa proti nim zasiahnuť.

Ako sa brániť?

Ako sa teda brániť pri takomto probléme? Podľa Vozárovej jediným riešením v rámci kompetencií mestskej polície je, že vždy keď dochádza k narušovaniu verejného poriadku v tomto priestore, prípadne hrozí jeho narušenie, treba kontaktovať mestskú políciu. V takom prípade budú môcť problém riešiť. Ak tam však len sedia a robia maximálne len hluk, brániť im v tom nemôžu.

Od mesta sme teda nedostali žiadny prísľub na zvýšenie počtu kontrol od mestských policajtov na tomto úseku a to ani napriek tomu, že v tesnej blízkosti sa nachádza škôlka. Tu sa bezdomovci údajne tiež pravidelne zdržujú.

Foto: Monika

Problém s bezdomovcami
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM