Peter Klimant Samospráva

Hlavný kontrolór mesta sa vzdáva svojej funkcie: Aký je dôvod jeho odchodu?

Hlavný kontrolór mesta Zlaté Moravce končí. Michal Borkovič oznámil poslancom, že sa vzdáva svojej funkcie. Čo stojí za jeho odchodom?

Ilustračný obrázok k článku Hlavný kontrolór mesta sa vzdáva svojej funkcie: Aký je dôvod jeho odchodu?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Hlavný kontrolór mesta Michal Borkovič odchádza z úradu. Svoje rozhodnutie oznámil poslancom na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva. „Ja som v podstate už avizoval pred voľbou nového primátora, že končím, nech už vyhrá hocikto, ale končím s funkciou hlavného kontrolóra,“ povedal Borkovič, ktorý oficiálne odíde z funkcie 30. júna 2016.

Ako Borkovič ďalej povedal, hlavným dôvodom jeho odchodu je fakt, že sa chce viac venovať svojej rodine a priateľom. „Myslím si, že v mojom veku a pri tej energii, ktorá mi ešte zostáva, by som sa mal venovať viacej rodine, priateľom a sebe. Aby som nedopadol, ako dopadávajú moji kamaráti žiaľ bohu v poslednej dobe,“ vysvetlil.

Poslanci budú mať po jeho odchode presne 60 dní na to, aby zvolili nového hlavného kontrolóra mesta. Michal Borkovič nastúpil do funkcie prvého apríla 2011. Vtedy 60-ročný Borkovič zvíťazil z pomedzi pätnástich kandidátov, ktorí sa o tento post uchádzali. Zvolený bol na dobu šiestich rokov.

Zaujímavosťou je, že Borkovič získal funkciu až na základe losovania, ktoré muselo rozhodnúť o víťazovi. Do druhého kola voľby v roku 2011 totiž postúpili traja kandidáti a zhodne tu od poslancov získali po šesť hlasov. Rozhodnúť tak musel žreb.

Môže vás zaujímať:

Z poverenej sa stala menovaná: Poslanci vyjadrili dôveru šéfke zlatomoraveckej nemocnice

Nevyčerpanú dovolenku jej preplatia: Poslanci odklepli finančnú náhradu pre Balážovu, koľko dostane?

Nový primátor už pozná svoj plat: Koľko bude mesačne zarábať Dušan Husár?

Na fotke: Michal Borkovič

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM