Peter Klimant Futbal

Hetrik Tawambu zariadil víťazstvo: Zlaté Moravce zdolali Skalicu

Futbalisti Zlatých Moraviec odohrali zápas sedemnásteho kola jesennej časti Fortuna ligy 2015/2016. Ich súperom bola Skalica, nad ktorou Moravce hladko zvíťazili zásluhou Tawambu.

Ilustračný obrázok k článku Hetrik Tawambu zariadil víťazstvo: Zlaté Moravce zdolali Skalicu
Foto: Rastislav Búgel

Úvodné minúty stretnutia patrili prekvapujúco hosťom. Už v 3. minúte Ranilovič prudkú strelu Cyprisa len vyrazil a nabiehajúci Ulrich pohotovo poslal loptu so siete – 0:1. V 22. minúte sa skóre mohlo opäť meniť, keď Ulrich sa šikovne uvoľnil na hranici šestnástky a jeho strela skončila na brvne Ranilovičovej brány. V 27. minúte Glavašovu gólovú strelu zastavila na bránkovej čiare ruka Konečného. Nasledovala červená karta a pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Tawamba a s prehľadom vyrovnal. Po polhodine hry sa v dobrej pozícii ocitol Glavaš, jeho prudký projektil však skončil nad brvnom Lupačovej brány. Do vedenia sa domáci dostali v 40. minúte, keď sa Tawamba šikovne vyhol ofsajdovej pasci a rutinérsky preloboval brankára hostí. Už o dve minúty sa skóre opäť menilo, keď si Tawamba vyskočil na Orávikov center a hlavou skompletizoval čistý hetrik.

Zaujímavé futbalové divadlo pokračovalo aj v 2. polčase. V 53. minúte prišla pekná akcia po osi Orávik-Tawamba-Glavaš a posledný z nich zoči-voči brankárovi mieril iba do neho. V 56. minúte aktívny Glavaš našiel na hranici malého vápna Perišiča, ale ten namieril iba do núručia hosťujúceho brankára. Na opačnej strane skúšal šťastie Ulrich, ktorého tečovaná strela skončila po druhý raz v stretnutí na brvne. Z následnej kontry si geniálne narazil Tawamba s Grnaričom a jeho jemnučký lob tesne minul pravú žrď brány hostí. Po hodine hry prišla opäť skvelá kombinácia domácich, Orávikovu strelu však Lupač zázračne vyrazil.

V 72. minúte po rohu Orávika zachránil znovu Lupač, keď hlavičku Tipuriča zneškodnil v poslednej chvíli. V 77. minúte sa presadil Glavaš, cez Cyprisa loptu posunul na Tawambu, ale jeho pätičku stihol zblokovať Hlinka. V závere ešte Tawamba našiel ideálne Orávika, ale jeho strele chýbali centimetre. A tak v dôležitom 6-bodovom stretnutí zostali všetky body pri rieke Žitave.

Hlasy trénerov

Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec: „Do zápasu sme vstúpili zle, dlhšie sme sa rozbiehali. Potom prišla situácia s červenou kartou a jedenástkou, z ktorej sme vyrovnali a dali sme aj ďalšie dva góly. Po zmene strán sme si vytvorili dostatok streleckých príležitostí, škoda, že sme ich nedokázali dotiahnuť do úspešného konca. Som rád, že sme toto stretnutie zvládli.“

Štefan Horný, tréner Skalice: „Na tento zápas sme sa pripravovali dva týždne. Videl som ViOn s Myjavou v pohárovom zápase. Vedeli sme, že má rozdielových hráčov a to sa aj potvrdilo. Dvadsaťosem minút sme domácich k ničomu nepustili, škoda momentu Konečného s rukou. V oslabení to už bolo ťažšie, nemám mu čo vyčítať. Na začiatku druhého polčasu sme mali šancu na kontaktný gól, potom nám postupne ubúdali sily a domáci mali príležitosti aj na ďalšie góly. Gratulujem domácim k víťazstvu.“

ViOn Zlaté Moravce – MFK Skalica 3:1 (3:1)

Góly: 28., 40. a 42. Tawamba (prvý z 11 m) – 3. Ulrich. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Tawamba, Kupec – Mazan, Ciprys, ČK: 27. Konečný (Skalica), 821 divákov.

Zostavy a striedania:

  • ViOn Zlaté Moravce: Ranilovič – Majkič, Tipurič, De Souza, Kupec – Krznarič (89. Burič) – Orávik, Školnik (84. Ploj), Perišič, Glavaš – Tawamba (90. Pintér)
  • MFK Skalica: Lupač – Vrablec, Majerník, Konečný, Vaško (60. Petrovský) – Hlinka – Mazan (76. Gašparík), Čermák, Šebesta, Ciprys – Ulrich (69. Lietava).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM