Peter Klimant Samospráva

GALÉRIA: Viaceré cesty v Moravciach sú v žalostnom stave. Táto vyzerá ako ementál!

Viaceré cesty v Zlatých Moravciach nie sú zrovna v ideálnom stave. Na viacerých úsekov to pripomína skôr tankodrom ako cestnú komunikáciu pre osobné autá. Pozrite sa sami, ako to na niektorých uliciach vyzerá...

Ilustračný obrázok k článku GALÉRIA: Viaceré cesty v Moravciach sú v žalostnom stave. Táto vyzerá ako ementál!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Výtlkov na zlatomoraveckých cestách je až až. Nie všetky však patria pod správu radnice. Niektoré patria župe, prípadne iným správcom. Takou cestou je aj tá na Bernolákovej ulici, ktorú spravuje župa. Vodičov na nej „potešia“ poriadne veľké jamy, na ktoré narazia priamo pred mestskou nemocnicou.

Poslanci úver neschválili

Ľuďom prekážajú aj iné úseky z centra mesta. "Celá Ulica Janka Kráľa je zdevastovaná, cesta od Coop Jednota po parkovisko na námestí. Chodník po celej dĺžke popri pošte je nepoužiteľný,“ sťažuje sa obyvateľ mesta na stránkach City monitoru, kde ľudia nechávajú svoje podnety pre mesto.

K jeho podnetu sa vyjadril prednosta radnice Roman Šíra, ktorý povedal, že mesto o zlom stave tohto úseku vie. „Už v minulosti boli mestom oslovení projektanti, ktorí vypracovali finančnú kalkuláciu na komplexnú rekonštrukciu tejto komunikácie. Súčasťou je aj vypracovaný projekt realizácie rekonštrukcie ľavej strany námestia. Vzhľadom k tomu, že mesto doposiaľ nenašlo voľné finančné zdroje na výkon tejto rekonštrukcie, viackrát požiadalo mestské zastupiteľstvo o schválenie úverových zdrojov,z ktorých mala byť uvedená rekonštrukcia hradená,“ povedal Šíra.

Dosluhujúci poslanci však tieto úvery odmietli. Podľa Šíru to odôvodnili tým, „že sa nebudú podieľať na zadlžovaní mesta.“

Peniaze chýbajú

Celková oprava zničených ciest v Zlatých Moravciach nie je žiadny lacný špás. Rozpočet, ktorým disponuje radnica na ich údržbu a opravu, je nízky. „V rozpočte mesta Zlaté Moravce na rok 2014 bolo vyčlenených na údržbu, opravu, vrátane čistenia a zimnej údržby mestských komunikácií spolu takmer 80 000 eur. V návrhu rozpočtu na budúci rok bude pravdepodobne vyčlenená na tieto činnosti približne rovnaká suma ako v roku 2014,“ prezradila hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Dodala, že až pri schvaľovaní rozpočtu na rok 2015 bude môcť povedať, či mesto bude v budúcom roku realizovať celkové rekonštrukcie mestských komunikácií a akých.

Tankodrom ako vyšitý

Viaceré cesty v Moravciach sú na tom zle, niektoré sú však ešte horšie. Pri potulkách našim mestom sme sa preto snažili nájsť výtlkového rekordéra. Najväčší „tankodrom“, aký sa nám podarilo objaviť, je v mestskej časti Chyzerovce.

Je ním cesta na Družstevnej ulici, ktorá je deravá ako ementál. Prechod po takejto ceste autom by bol poriadnym dobrodružstvom. Veď si jej stav pozrite sami v našej priloženej fotogalérií.

Deravé Zlaté Moravce
12
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM