Kristína Striešková Futbal

Futsalová liga čoskoro aj u nás!

25-ročný Michal Cimmermann, ktorý vedie aj hokejbalovú ligu, prináša do nášho mesta ďalšiu možnosť športového vyžitia. Od novembra by mala začať futsalová liga. Prihlásiť sa môžu všetci nadšenci tohto športu.

Prvé ligové kolo by sa malo odohrať 6.11. 2011 v hale na mestskom futbalovom štadióne. „Ak nenastanú žiadne kolízie s inými športovými podujatiami, ktoré sa počas zimy uskutočňujú v Mestskej hale, posledné kolo odohráme 18. 3. 2012,“ plánuje Michal. Celá liga bude fungovať pod občianskym združením. Založiť ligu nie je až také komplikované.// „V prvom rade bol potrebný súhlas od primátora a od prevádzkovateľa telocvične, ale najdôležitejšie je mať občianske združenie. Poslednou vecou, ktorú musím urobiť je informovať verejnosť.“//

Pôvodne mala vzniknúť futbalová miniliga. Neskôr sa zakladatelia rozhodli práve pre futsal po zvážení všetkých situácií, ktoré by mohli nastať počas súťaže ako zranenia či tvrdé kontakty v prípade, ak sa hrá podľa futbalových pravidiel. Zo začiatku bude v lige hrať 10 až 12 tímov. Michal prezradil niečo o aktéroch.// „Zameriavame sa hlavne na partie, ktoré hrávajú v Moravciach a v okolí pravidelne futbal. Neskôr, ak by sme nenaplnili potrebné množstvo, oslovíme futbalové kluby z okolitých dedín.“// Hracím dňom bude nedeľa. Ak to bude nevyhnutné, pár zápasov sa odohrá v sobotu.

Tímy budú platiť štartovné. Presná suma však ešte nie je určená. Jej výška bude závisieť od rôznych faktorov ako počet účastníkov, ceny prenájmu telocvične, výška odmeny pre rozhodcu, ceny lôpt a iných vecí. Futsalová liga dostala istú finančnú podporu aj z mesta. Tá však pokryje len minimálnu časť nákladov. V prvej sezóne bude ligu viesť Michal s Jurajom Šoóšom.// „Neskôr, ak sa súťaž dobre rozbehne a bude pokračovať ďalšími ročníkmi, plánujeme vytvoriť výbor ľudí, ktorí budú mať záujem pomôcť s organizáciou a jej ďalším rozvojom. Všetko sa bude odvíjať od počtu účastníkov a záujmu ľudí,“ //načrtol Michal predstavy o vedení ligy.

**Prípadní záujemcovia sa môžu prihlásiť telefonicky, mailom alebo prostredníctvom Facebook profilu Zlatomoravecká futsalová liga od 16.7. do 16.10. 2011. **Kontaktné informácie nájdete na stránke občianskeho združenia www.routiners.sk.

Autor: Adriana Blahová

futsal liga
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM