Kristína Striešková Kultúra

FS Drumbľa má nových tanečníkov

Niekoľko nadšených tanečníkov, rýchle pohyby nôh, chuť zachovať tradičné ľudové umenie. Takto by sa dal charakterizovať malý súbor s veľkou chuťou do tanca, folklórny súbor Drumbľa.

„Drumbľa“ je mladým súborom, od jeho založenia uplynulo trištvrte roka a jeho členov čaká ešte veľa práce. Tanečníci sa stretávajú na tréningoch dvakrát do mesiaca v priestoroch Strednej odbornej školy technickej v Zlatých Moravciach. Posledné stretnutie tanečníkov bolo spojené s hľadaním nových členov. Malým konkurzom prešli všetci záujemcovia o miesto tanečníka.

Prvou úlohou pre budúcich členov súboru bolo predviesť vlastnú choreografiu. Nasledujúcou úlohou bolo zopakovať niekoľko tanečných krokov, ktoré predviedla tanečnica súboru.„Podmienkou bolo, aby človek cítil rytmus, aby sa prejavilo že má záujem sem chodiť,“ opisuje požiadavky na nových tanečníkov Peter Cítenyi, vedúci súboru. Konkurzom nakoniec úspešne prešli tri nové tanečnice. Súbor Drumbľa plánuje do budúcnosti nacvičiť novú choreografiu. Podľa slov Petra Cítenyi, by sa členovia súboru radi zúčastnili krajskej prehliadky súborov.

Autor: Ján Suchodolinský

FS Drumbľa má nových tanečníkov
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM