Veronika Kalinová Rôzne

FOTO zo Sviečkového pochodu ulicami Moraviec: Prišlo zhruba 50 ľudí, hlavne mladí...

Sviečkový pochod v uliciach Zlatých Moraviec sa vydaril. Na pochode pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS sa zúčastnilo zhruba 50 Zlatomoravčanov, ktorí tak vyjadrili spolupatričnosť s ľuďmi, bojujúcimi s touto zákernou chorobou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO zo Sviečkového pochodu ulicami Moraviec: Prišlo zhruba 50 ľudí, hlavne mladí...
Foto: Veronika Kalinová

Piatkový sviečkový pochod zorganizoval Spolok Slovenského Červeného kríža v spolupráci s mestom Zlaté Moravce. Po úvodnom privítaní všetkých zúčastnených sa začal pochod, na čele ktorého bol prednosta Mestského úradu Roman Šíra, riaditeľ Mestského strediska kultúry a športu Miroslav Ďuráček a riaditeľka Slovenského Červeného kríža Nitra Viera Kazimírová.

Pochod ulicami mesta

Trasa sviečkového pochodu viedla z Námestia Andreja Hlinku smerom k autobusovej stanici, kde sa prešlo na druhú stranu a pochod pokračoval späť smerom k námestiu. Bezpečnosť na priechode pre chodcov, ako aj riadenie premávky zabezpečovala mestská polícia. Na námestí bol pre pochodujúcich ešte pripravený krátky tanečný program.

Symbolickým gestom zapálenia sviečky Zlatomoravčania vyjadrili podporu ľudí žijúcich s ochorením AIDS aj v našom meste. Zúčastnení, hlavne mladí tak dali najavo, že im osud chorých ľudí nie je ľahostajný.

Chorých stále narastá

Do tohtoročnej kampane sa na Slovensku zapojilo až 21 miest a obcí. Cieľom kampane bolo poukázať na to, že v súčasnosti neexistuje krajina, ktorej by sa problém HIV netýkal. „Množstvo ľudí žijúcich s HIV/AIDS narastá napriek tomu, že možnosti prevencie existujú. Prevencia naďalej zostáva jedinou možnosťou, ako šíreniu HIV zabrániť. Práve prevencia je ústrednou témou, na ktorú sa aktivity Mládeže SČK v tejto kampani zameriavajú,“ povedala Silvia Kostelná zo Slovenského Červeného kríža.

Moravce 24/tasr

Sviečkový pochod v Zlatých Moravciach
13
Galéria
Foto: Veronika Kalinová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM