Peter Klimant Rôzne

FOTO: V Topoľčiankach bolo živo. Ľudia sa bavili na otvorení novej turistickej a jazdecnej sezóny

V dedinke Topoľčianky bolo počas víkendu rušno. Tradične ako každý rok, 1. mája zavítali do obce tisíce návštevníkov, aby sa zúčastnili na otvorení novej jazdeckej, turistickej a chovateľskej sezóny 2016. Veselo bolo v Národnom žrebčíne i na zámku. Pozrite si to.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Topoľčiankach bolo živo. Ľudia sa bavili na otvorení novej turistickej a jazdecnej sezóny
Zdroj: Ivan Klbík

Obec Topoľčianky sa v nedeľu zaplnila tisíckami návštevníkov, ktorí sa sem prišli zabaviť na tradičné prvomájové otvorenie novej jazdeckej, turistickej a chovateľskej sezóny. V Národnom žrebčíne bol v rámci Dňa otvorených dverí pripravený pestrý program.

Ľudia si mohli pozrieť verejné tréningy športových koní, otvorené pre návštevníkov boli i jazdiarne a hipologické múzeum. Vrcholom dňa v Národnom žrebčíne bol slávnostný galaprogram , ktorým sa nová sezóna oficiálne otvorila.

Kultúrny program bol pripravený i v zámockom parku. Divadlo z domčeka predviedlo na nádvorí zámku predstavenie „Ako sa Gašpar takmer kráľom stal“, zaujímavý bol pohľad i na výstavu chovateľov zvierat či výstavu obrazov. Počas dňa bola otvorená i muzeálna expozícia zámku.

Pozrite si prvý máj v Topoľčiankach v našej priloženej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Topoľčianky očami prezidenta Andreja Kisku: Je to jedna veľmi úspešná a šťastná dedinka

Otvorenie novej  jazdeckej, turistickej a chovateľskej sezóny v Topoľčiankach
28
Galéria
Zdroj: Ivan Klbík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM