Peter Klimant Rôzne

FOTO: Deti majú dôvod na radosť. Dopravné ihrisko pri Moravciach ožilo pod rukami dobrovoľníkov

Najmenší sa môžu tešiť. Početná skupina dobrovoľníkov sa pustila v obci pri Zlatých Moravciach do veľkej brigády na detskom dopravnom ihrisku. Pozrite, čo všetko urobili.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Deti majú dôvod na radosť. Dopravné ihrisko pri Moravciach ožilo pod rukami dobrovoľníkov
Zdroj: Mládež Slepčianska

Počas víkendu bolo v obci Slepčany rušno. Skupina dobrovoľníkov organizovaná obecnou iniciatívou Mládež Slepčianska uskutočnila na podnet od rodičov veľkú brigádu na miestnom detskom dopravnom ihrisku. Podľa dobrovoľníka Tomáša Turčeka bolo ihrisko už v havarijnom stave a revitalizáciu potrebovalo.

Podľa organizátorov sa brigády zúčastnilo až okolo 40 dobrovoľníkov, medzi ktorými boli malí í veľkí. „Na ihrisku sme vyhrabali suché seno, vykosili s vyžíňačom, očistili asfalt od buriny, povyrovnávali a dobetónovali stĺpiky pre značky. Značky sme obrúsili a nafarbili. Momentálne čakáme na polepy, ktoré neskôr nalepíme na plechy a tiež vymaľujeme čiary. Taktiež sme nafarbili búdu pre bicykle, ako aj vstupnú bránu. Odstránili sme zhrdzavený plot, kde bolo strašne veľa buriny. Nakoniec sme posadili zeleň. Platan je v strede kruháču, ginko, lipy, borovice a smreky sú vysadené v celom areáli,“ priblížil rozsah práce Tomáš Turček z iniciatívy Mládež Slepčianska

Revitalizačná akcia na dopravnom ihrisku je prvou väčšou brigádou, ktorú pripravila obecná iniciatíva Mládež Slepčianska. Ako uviedol Turček, ich skupina doteraz v obci organizovala prevažne kultúrne podujatia. "Peniaze, čo sme zarobili na zábavách sme teraz investovali do ihriska,“ vysvetlil Turček .

Detské dopravné ihrisko v Slepčanoch vzniklo pred približne 25 rokmi. Patrí pod miestnu materskú školu a základnú školu. Ihrisko sa tak bude môcť využívať aj v rámci ich vyučovania.

Môže vás zaujímať:

Poničené lavičky i odpadkové koše: Dočká sa pietny park v Moravciach opravy verejného vybavenia?

Dobrovoľníci vdýchli život detskému dopravnému ihrisku
24
Galéria
Zdroj: Mládež Slepčianska
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM