Peter Klimant Samospráva Samospráva

Finančná situácia ich núti konať: Nové info týkajúce sa mestského kúpaliska, aký plán majú Moravce?

Finančná situácia Moraviec a dlhodobá stratovosť kúpaliska núti mesto konať. Aby sa kúpalisko zachovalo aj naďalej, vedenie mesta prichádza s týmto plánom...

Ilustračný obrázok k článku Finančná situácia ich núti konať: Nové info týkajúce sa mestského kúpaliska, aký plán majú Moravce?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Zlaté Moravce hľadá záujemcu o prenájom mestského kúpaliska. Mesto spravuje kúpalisko prostredníctvom Mestského strediska kultúry a športu. Finančná situácia mesta a dlhodobá stratovosť kúpaliska spôsobili, že každoročne pred otvorením letnej sezóny mestskí poslanci vedú spory o tom, či bude alebo nebude kúpalisko v danom roku otvorené.

V mestskom rozpočte na rok 2015 neboli na prevádzkovanie mestského kúpaliska vyčlenené žiadne finančné prostriedky, preto nebolo možné kúpalisko prevádzkovať. Pod rozhodnutie poslancov sa podpísala predchádzajúca sezóna, počas ktorej dosiahla výška tržieb 8 338 eur. Náklady na prevádzku predstavovali 33 934 eur.

Rozhodnutie o otvorení kúpaliska v roku 2014 pritom tiež padlo na poslednú chvíľu, keď finančná komisia navrhovala kúpalisko neotvoriť. Z 23 000 eur vyčlenených v rozpočte na opravu a prevádzku kúpaliska navrhovala komisia použiť 15 000 eur na pokrytie dlhov mestskej nemocnice a 6 000 eur na zaplatenie záväzkov Mestského strediska kultúry a športu. Zvyšných 2 000 eur malo byť použitých na zaplatenie prác vykonaných na kúpalisku pred otvorením sezóny. Poslanci napokon rozhodli, že kúpalisko, ktoré v meste fungovalo takmer 50 rokov, bude pre verejnosť v roku 2014 otvorené.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Svetlá sú, no nesvietia: Pozemné osvetlenie na námestí v Moravciach dlhodobo nefunguje, prečo?!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM