Peter Klimant Futbal

FC ViOn pod novou taktovkou: Zlaté Moravce povedie tréner z Macedónska

Len nedávno sme sa dozvedeli o odchode Branislava Mráza z postu hlavného trénera Zlatých Moraviec a už poznáme jeho nástupcu. Fortunaligový FC ViOn povedie v novej sezóne kouč z Macedónska.

Ilustračný obrázok k článku FC ViOn pod novou taktovkou: Zlaté Moravce povedie tréner z Macedónska
Zdroj: Dnes24.sk

Futbalistov fortunaligového klubu ViOn Zlaté Moravce povedie v budúcej sezóne macedónsky tréner Milko Djurovski. Ten privítal na pondelňajšom prvom zraze v rámci letnej prípravy 21 hráčov vrátane kamerunského stredopoliara Leandra Tawambu, ktorý už na Slovensku v minulosti pôsobil.

Zlaté Moravce v uplynulej sezóne zvládli záchranárske práce a sezónu napokon dokončili na 10. priečke. Po nej sa v klube rozlúčili s trénerom Branislavom Mrázom, ktorého nástupcom bude 52-ročný bývalý reprezentant Macedónska a Juhoslávie Milko Djurovski. Ten naposledy pôsobil na lavičke rakúskeho klubu z nižšej súťaže TSV Pöllau. „Sme len na začiatku spolupráce, dohodli sme sa predbežne na jeden rok,“ povedal manažér klubu Martin Ondrejka. Asistentmi Djuroviča na lavičke ViOn-u budú Jozef Pavlík a Marko Miloševič.

Spomínanému trénerskému triu sa na pondelňajšom úvodnom tréningu hlásilo 21 hráčov. Z nich je zatiaľ väčšina na skúške. Brankársku dvojicu Pavol Kováč – Jozef Novota doplnil Slovinec Marko Ranilovič, ktorý dosiaľ pôsobil v Hajduku Split. Do prípravy sa zapojili aj Peter Orávik, Michal Pintér, Štefan Cebara, Armando Mance či Toni Tipurič. Z líbyjského Al-Ahly SC Benghazi prišiel Leandro Tawamba, ktorý už v minulosti na Slovensku obliekal dres Ružomberka aj Nitry. S ním sa v pondelok v Zlatých Moravciach objavili aj ďalší legionári Marko Perišič, Marques De Souza, Robert Perič a Danijel Majkič.

Počas letnej prípravy majú Zlatomoravčania na pláne päť prípravných duelov a týždňové sústredenie, ktoré absolvujú v Slovinsku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM