Adriana Blahová Kultúra

Emócie v pohybe: Vlkolaci vs. upíry i ohrdnutá manželka!

V piatok doobeda prebehla premiéra Tanečnej show. Tanečníci a tanečníčky CVČ predviedli choreografie na rôzne motívy.

CVČ zastrešuje 250 tanečníc a tanečníkov vo veku od 2,5 do 21 rokov. Na Mini tanečnej show sa predstavili tí najmenší v šestnástich číslach . Show priniesla ochutnávku rôznych žánrov.

„Sú to rôzne tanečné štýly. Či už break dance, hip-hop, latino, jazz, scénika, i prvky nabraté z orientálnych tancov, je to taký mix,“ hovorí choreografka CVČ, Dominika Obická. „Tanečná show sa pripravovala celý školský rok až dodnes. Stále sme nacvičovali, pripravovali kostýmy a popritom sme chodili na súťaže.“**** V mnohých prípadoch aj úspešne.

Choreografia Búrka tanečnej skupiny ZM Elita získala druhé miesto na súťaži Top Dancing v Topoľčanoch. V Považskej Bystrici vyhralo breakové duo B-boys, Aladinova lampa obsadila druhé miesto a Masks tretie.

V CVČ pôsobí šesť choreografov – Nikola Szegenyová, Liliana Tóthová, Ladislav Ruttkay, Simona Droppanová, Dominika Bieliková a Dominika Obická.

Simona Droppanová, profesionálna tanečnica, študentka VŠMU, lektorka v tanečnej škole JUMBO i vedúca skupiny ZM Elita sa na javisku neobjavila. //„Celý rok pracovali dievčatá na choreografii. Ja som bola v podstate divák a tvorila som choreografiu. Za tak krátky dobu by som sa do toho celého nezačlenila. Myslím, že dievčatá to veľmi dobre zvládli aj bezo mňa. Bola som rada, že som si môžem oddýchnuť a na chvíľu byť divákom,“ //dodáva drobná tanečnica.

Emócie v pohybe: Vlkolaci vs. upíry i ohrdnutá manželka!
1
Galéria
tanecna show
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM