Kristína Striešková Iné športy

Dvojnásobný majster regiónu

Patrik Néma, hráč tenisového klubu TK HANAKA, žne jeden úspech za druhým. Získal dvojhrový aj štvorhrový titul na letných regionálnych majstrovstvách v Nitre.

Navyše si pripísal prvé body do medzinárodného rebríčka. Skvelé výsledky na turnaji v Chorvátsku ho posunuli na 249. miesto ETA (European Tennis Association). Víťaz Patrik zhodnotil, že uspel najmä kvôli tvrdej zimnej kondičnej príprave. „Ťažko som drel a práca sa vyplatila“, skonštatoval Patrik. Za svoju najväčšiu zbraň považuje dobrú psychiku, ktorá je kľúčom úspechu. Naopak jeho slabou stránkou je backhand a podanie, najobľúbenejším úderom je volej.

Finále dvojhry regionálnych majstrovstiev prebiehalo celkom vyrovnane, Za stavu 4:4 však Patrik zabojoval a pripísal si set k dobru. V druhej polovici zápasu získal hernú prevahu. Počas turnaja v semifinále ho najviac potrápil Dávid Valent. Odohral proti nemu najdlhší zápas. Vtedy je víťazstvo ešte cennejšie. I keď prehrával, neprestal bojovať. Ku koncu mu vyšlo pár úderov a tie ho nakopli k lepšiemu výkonu.

Zosúladenie intenzívneho tréningu so školou nie je jednoduché. Keďže Patrik nemá individuálny študijný plán, tréningy má až poobede, prípadne okolo obeda. Nenavštevuje niektoré predmety ako napríklad telesná výchova alebo výtvarná. Škola mu však vychádza v ústrety. Aj keď tenisu venuje väčšinu svojho času, nájde sa čas aj na záľuby. Za najlepší relax považuje rybárčenie s ocinom.

Foto: zľava- víťaz regiónu Patrik Néma a porazený Marcel Musil

tenis_zm
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM