Krimi

Dušičky sa blížia: Polícia plánuje preventívne akcie, na čo si treba dávať pozor?

Sviatok všetkých svätých sa blíži. Okrem občanov sa naň pripravujú už aj muži zákona. V okolí cintorínoch nášho kraja vykonajú zvýšený dohľad. Na čo sa budú zameriavať?

Ilustračný obrázok k článku Dušičky sa blížia: Polícia plánuje preventívne akcie, na čo si treba dávať pozor?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje polícia, nakoľko sa blíži Sviatok všetkých svätých začali policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre v okresoch Nitra, Nové Zámky, Šaľa, Topoľčany a Zlaté Moravce preventívne akcie v okolí cintorínov.

„Ich cieľom, je v prvom rade poukázať na bezpečnosť chodcov a cyklistov a na dôležitosť nosenia reflexných prvkov. Policajti sú v tomto období každý deň v uliciach a občanov upozorňujú na to, že nosiť reflexné oblečenie za zníženej viditeľnosti je povinné zo zákona a pripomínajú, že práve reflexný prvok im môže zachrániť život,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

To však nie je všetko. Ako ďalej povedala, muži zákona budú pri cintorínoch zároveň upozorňovať vodičov na parkoviskách, aby si zamykali autá a nenechávali v nich cenné veci. Upozornenie dostanú aj návštevníci cintorínov, aby svoje osobné veci mali vždy pri sebe. „Nezabúdajte na ľudové porekadlo, že „Príležitosť robí zlodeja“, snažte sa preto, aby ste zlodejom nedali šancu,“ vyzýva Bruchterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM