Peter Klimant Správy

Dušan Husár ako nová hlava Zlatých Moraviec: V TENTO deň sa ujme funkcie

Zlatomoravčania si v doplňujúcich voľbách zvolili za hlavu mesta Dušana Husára. Ten prevezme funkciu od zastupujúcej primátorky Marty Balážovej už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Dušan Husár ako nová hlava Zlatých Moraviec: V TENTO deň sa ujme funkcie
Zdroj: TASR

Doplňujúce voľby sa v Zlatých Moravciach konali v sobotu 9. apríla. Občania nášho mesta si v nich zvolili svojho nového primátora. Stal sa ním súčasný mestský poslanec a riaditeľ Strednej odbornej školy technickej Dušan Husár, ktorého podporovala politická strana Smer-SD.

Vo voľbách sa mu podarilo získať až 1549 platných hlasov, čo je o 526 hlasov viac ako mala druhá v poradí – Marta Balážová, súčasná viceprimátorka. „Nehovorím, že ma to prekvapilo, ale očakával som tak, že možno vyhrám alebo najhoršie budem druhý,vyjadril sa Husár tesne po zverejnení oficiálnych výsledkov.

Od jeho zvolenia uplynulo už niekoľko týždňov, stále však oficiálne neprezval moc. To sa však už čoskoro zmení. V pondelok 9. mája sa uskutoční zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom nový primátor slávnostne zloží sľub, prevezme insígnie a taktiež prevezme vedenie zasadnutia.

Zasadnutie sa uskutoční o 16:00 hodine v priestoroch divadelnej sályMestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach.

Ako uviedol Dušan Husár, prvým krokom, ktorý chce po prevzatí funkcie urobiť, je personálny audit na mestskom úrade. Jeho súčasťou bude aj výber prednostu a viceprimátora. K ďalším prioritám, ktoré chce v priebehu svojho funkčného obdobia presadiť, patrí zefektívnenie fungovania mestských podnikov, transformácia nemocnice, výstavba nájomných bytov i čistota v meste.

Môže vás zaujímať:

Oficiálne výsledky volieb v Moravciach: Primátorom sa stal Dušan Husár

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM