Tlačové správy

Druhý ročník projektu Bezpečné školy pozná svojich víťazov: Zapojilo sa doň 146 škôl

Inovatívny projekt spoločnosti Slovanet „Bezpečné školy“, ktorý bol realizovaný pod záštitou Národnej koalície pre digitálne povolania, pozná svojich víťazov. Do druhého ročníka sa zapojilo celkovo 146 škôl s viac ako 120 projektmi.

Ilustračný obrázok k článku Druhý ročník projektu Bezpečné školy pozná svojich víťazov: Zapojilo sa doň 146 škôl
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiaci základných škôl súťažili v troch kategóriách: „Ne“bezpečný internet, Bezpečná škola a Programovanie. Víťazom v kategórii „Ne“bezpečný internet sa stala ZŠ na Nábreží mládeže v Nitre s projektom „Pusť myš, chyť ihlu“. Žiaci druhého stupňa na použité džínsy vyšili vlastnoručne piktogramy zobrazujúce tému projektu. Víťazná škola v tejto kategórii získava od spoločnosti Slovanet internet a profesionálne Wi-Fi pokrytie vybraných učební na tri roky zdarma, hardvérové zabezpečenie siete od spoločnosti Fortinet a licencie antivírusového a bezpečnostného softvéru ESET Smart Security až na jeden rok.

Z podobných cien ako aj z moderného vybavenia počítačovej učebne od spoločnosti Lenovo s Wi-Fi pokrytím sa môžu tešiť aj žiaci 8.A triedy ZŠ kap. Nálepku v Stupave, ktorí s inovatívnym videom v rámci svojho projektu Bezpečnosť na internete zvíťazili v kategórii Bezpečná škola.

V kategórii Programovanie s projektom Bezpečie na internete zvíťazili žiaci 6.A triedy ZŠ na Kubranskej ulici v Trenčíne, ktorí naprogramovali hru v novodobom programovacom nástroji Scratch. Za hru vysvetľujúcu nástrahy, s ktorými sa možno stretnúť na internete, získali pre svoju školu nový kamerový systém, internetové pripojenie na tri roky zadarmo od autora projektu, hardvérové zabezpečenie siete od spoločnosti Fortinet a taktiež licencie ESET Smart Security od spoločnosti ESET.

Cieľom projektu Bezpečné školy je vzdelávať žiakov na oboch stupňoch základných škôl v oblasti informačných technológií a počítačovej gramotnosti a motivovať najmladšiu generáciu k hlbšiemu záujmu o IT. Do projektu sa mohli zapojiť všetky základné školy na celom území Slovenska. Súťažiť mohli jednotlivci, ale aj skupiny žiakov či trieda.

Žiaci mohli súťažiť v kategórii „Ne“bezpečný internet, a to prostredníctvom písomnej alebo výtvarnej tvorby, v kategórii Bezpečná škola cez videotvorbu, alebo sa mohli zapojiť do kategórie Programovanie. Každá škola mohla odovzdať len jeden projekt v rámci definovanej kategórie. O víťazovi rozhodol celkový počet hlasov v internetovom hlasovaní.

Partnermi tohto ročníka projektu Bezpečné školy je spoločnosť Fortinet – svetový dodávateľ bezpečnostných sieťových riešení, ktorý je na Slovensku dodávaný prostredníctvom distribútora s pridanou hodnotou spoločnosti Veracomp. ESET – globálny výrobca bezpečnostného softvéru pre firemnú klientelu a domácnosti, Lenovo – najväčší výrobca počítačov na svete a mimovládna nezisková organizácia eSlovensko, ktorá sa venuje osvete a vzdelávaniu v oblasti zodpovedného prístupu k internetu u mladistvých. Viac informácií je k dispozícii na www.bezpecneskoly.sk.

PR – Za obsah správy zodpovedá jej objednávateľ.

úvodné foto: ilustračné

Víťazi súťaže Bezpečné školy
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM