Veronika Kalinová Futbal

Druhé víťazstvo ViOn-u nad Žilinou: Našim to tentokrát vyšlo

ViOn Zlaté Moravce zdolal MŠK Žilina 2:1 (1:1). Ide o druhé víťazstvo ViOn-u proti Žiline na domácom poli v tohtoročnej sezóne. Hral sa veľmi dobrý corgoňligový zápas a víťazstvo Moraviec je zaslúžené.

Ilustračný obrázok k článku Druhé víťazstvo ViOn-u nad Žilinou: Našim to tentokrát vyšlo

Priebeh zápasu

V dohrávanom stretnutí 29. kola Corgoň ligy sa hral od úvodu obojstranne ofenzívny futbal. Do vedenia išla Žilina už v 7. minúte, keď Škvarka rozohral štandardnú situáciu z ľavej strany a jeho center usmernil za Kuciakov chrbát Majtán. Vyrovnanie nenechalo na seba dlho čakať a k remíze došlo v 9. minúte, keď Ondráš našiel Bernátha. Ten zoči-voči gólmanovi hostí mieril iba do neho, no vyrazenú loptu poslal do siete Hodek. V závere prvej štvrťhodiny Pečovský peknou prihrávkou našiel na hranici pokutového územia Nunesa, ktorý z dobrej pozície prestrelil. Vzápätí na opačnej strane skúšal šťastie Orávik, z 18 metrov tesne minul pravú žrď hosťujúcej bránky. V 20. minúte Pintérova tečovaná strela sa dostala k Hodekovi, ten hľadal v malom vápne Meszároša, pred ktorým v poslednej chvíli ratoval Akakpo. V 24. minúte vysunul agilný Škvarka Gubu, ktorý tesne minul pravú žrď Kuciakovej bránky. V závere prvého dejstva sa šikovne uvoľnil Meszároš, pozorný Lé Giang jeho strelu s prehľadom kryl.

Do druhého polčasu vstúpili domáci raketovo. V 46. minúte Orávikov center našiel v malom vápne Hodeka, ktorý svojím druhým gólom poslal domácich do vedenia. V 50. minúte nepríjemne plachtiacu strelu Nunesa Kuciak vytesnil na roh. V 54. minúte si na Nunesov roh nabehol Piaček, jeho pohotovej hlavičke chýbali centimetre. V 57. minúte predviedol sólo z vlastnej polovice Meszároš, šikovne posunul loptu Hodekovi, jeho strelu chytil gólman hostí. V záverečnej štvrťhodine vrhli hostia všetky sily do ofenzívy. V 76. minúte si Pečovský narazil s Barčíkom, Kuciak si s jeho strelou poradil. V 83. minúte podnikli domáci rýchlu kontru, v dobrej pozícii sa ocitol Bernáth, gólman hostí jeho strelu vytlačil na roh. V 90. minúte Pavlenda vysunul Orávika, toho však v čistej šanci vychytal Lé Giang.

Vyjadrenia trénerov

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u, na margo zápasu povedal: „Dnes chlapci predviedli veľmi dobrý výkon. Zápas sme chceli veľmi vyhrať, aj keď sme nezačali dobre. Hrali sme na brejky a dnes nám to vyšlo. Sme radi za tri body.“ Štefan Tarkovič, tréner Žiliny, sa vyjadril takto: „Videli sme veľmi dobrý corgoňligový zápas, ktorý sa musel divákom páčiť. Domácim sa podarilo dať dva góly, nám len jeden. Obaja súperi hrali otvorený futbal, podľa mňa to bol skôr remízový zápas. Podľa mňa úroveň zápasu nedosiahol hlavný rozhodca, ale viac sa k nemu vyjadrovať nebudem.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM