Futbal

Domáci hráči na futsalovom turnaji na jednotku: A mesto? Hádže im polená pod nohy

V Moravciach sa uskutočnil druhý ročník Futsalového turnaja o Pohár primátora mesta Zlaté Moravce. Naši hráči si počínali vynikajúco, o kooperácii a spoluorganizovaní zo strany mesta sa to však povedať nedá. To skôr nezmyselne hádže polená pod nohy. A poriadne veľké!

Ilustračný obrázok k článku Domáci hráči na futsalovom turnaji na jednotku: A mesto? Hádže im polená pod nohy
Zdroj: Dnes24.sk

Turnaja sa zúčastnilo 15 mužstiev ktoré boli rozdelené do 3 skupín. Hráči boli z Nitry, Banskej Bystrice, Zvolena, Levíc, Šurian, Vrábel a Zlatých Moraviec. Prvé miesto obsadili Saints Zlaté Moravce, druhé Frutti Di Máre tiež Zlaté Moravce a tretie Vináreň Bosorka z Levíc. "Príjemne prekvapili mužstvá zo Zlatých Moraviec, ktoré obsadili prvé dve priečky. Oproti minulému roku je to výrazný posun, pretože v prvom ročníku ich levické mužstvá výrazne predčili po všetkých stránkach,“ prezradil Michal Cimmermann, organizátor turnaja.

O prvé miesto si zmerali sily domáci. „Finále bolo v réžii Frutti Di Máre. Tím mal hernú prevahu, ktorú pretavil do vedúceho gólu. Avšak mužstvu Saints vyšiel protiútok, po ktorom padol vyrovnávajúci gól na 1:1. Ten bol zároveň posledný v zápase . Po nerozhodnom výsledku museli o stretnutí rozhodnúť penalty so šťastným koncom pre Saints,“ popisuje napínavé stretnutie Michal.

Organizátor prekvapivo nie je úplne spokojný s podujatím. „Po organizačnej stránke sme sa snažili oproti minulému roku odstrániť nedostatky a poučiť sa z prvého ročníka. Práve preto sa turnaj odohral v dvoch halách na Calexe a Strednej odbornej škole Polytechnickej čím sa nám podarilo zabrániť zbytočnému predlžovaniu turnaja. Účasťou bol turnaj kvalitnejší. Hrali v ňom iba futsalové mužstvá.“

„Ako organizátori ktorí majú zodpovednosť voči mužstvám nemôžeme byť spokojní s prístupom mesta Zlaté Moravce a Správy športových zariadení, ktoré absolútne nespolupracovalo pri organizácii turnaja. Práve naopak. V telocvični sa nekúrilo, nebola teplá voda na sprchovanie, nemali sme k dispozícii všetky šatne a bufet na vydávanie občerstvenia musel byt zatvorený. Dokonca jeden deň pred turnajom hrozilo jeho zrušenie, pretože správa športových zariadení odmietla spolupracovať,“ popisuje neľahkú situáciu Michal.

Čo sa týka nasledujúcej sezóny, je ohrozený nielen tretí ročník turnaja, ale aj liga. „V takýchto podmienkach sa nedá ďalej fungovať. Aj samotné mužstvá sú čim ďalej tým viac nespokojné a zvažujú odchod do Vrábel. Mám pocit že sa bude opakovať situácia z hokejbalovej ligy, kde 5 mužstiev prešlo do Vrábel,“ hovorí sklamane zakladateľ fustalovej ligy v Moravciach.

„Všade, kde sa uskutočňuje turnaj o pohár primátora, pomáhajú všetci kompetentní, pretože tým prispievajú k reprezentácii mesta. Žiaľ v Moravciach je to práve naopak. Tu máte pocit, že panuje spokojnosť, keď sa nič nedeje,“ sťažuje sa organizátor podujatia. „Samozrejme sú aj výnimky, ale to sú ľudia, ktorí s nami dlhodobo spolupracujú ako napríklad mestská poslankyňa Dubajová či poslanec NRSR Marián Kéry."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM