Peter Klimant Kultúra

Dočkáme sa tento rok v meste vianočných trhov? Táto reakcia vám veľa optimizmu nedodá!

November máme už v druhej polovičke a to znamená, že Vianoce sa už nezadržateľne blížia. Zisťovali sme, ako je radnica pripravená na tohtoročné sviatky, či pribudnú nejaké novinky vo výzdobe a či aj tento rok budeme môcť načerpať tú správnu atmosféru na vianočných trhoch.

Ilustračný obrázok k článku Dočkáme sa tento rok v meste vianočných trhov? Táto reakcia vám veľa optimizmu nedodá!
Zdroj: Dnes24.sk

S príchodom vianočných sviatkov sa opäť rozsvietia aj ulice Zlatých Moraviec. Vianočne ladené centrum mesta a veľký stromček budú aj u nás už čoskoro. Tento rok však nečakajme žiadne špeciálne novinky. „Výzdoba bude tradičná ako po iné roky. Žiadne novinky nepripravujeme. Celá výzdoba zahŕňa – vianočný stromček, vianočné osvetlenie na stĺpoch verejného osvetlenia a osvetlenie fontány na námestí,“ prezradila hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Kým neďaleká Nitra už svoj vianočný stromček postavený má, v Zlatých Moravciach sa podľa slov hovorkyne ešte ani nevie termín jeho umiestnenia, nie to ešte rozsvietenia. Na tieto informácie si teda budeme musieť počkať.

Neistý osud tento rok zatiaľ majú tradičné vianočné trhy. Či vôbec budú ešte nie je rozhodnuté. Z informácií od hovorkyne sa však dá vyčítať, že tieto Vianoce sa ich dočkať nemusíme. „O tom, či tento rok budú vianočné trhy zatiaľ nebolo rozhodnuté, avšak v minulých rokoch sme zaznamenali nízky záujem a slabú návštevnosť,“ povedala Vozárová.

Čo však môžeme naisto očakávať je vianočný koncert a Mikuláš. „MSKŠ v spolupráci so ZUŠ pripravuje vianočný koncert, jeho termín však ešte nie je stanovený. Taktiež sa bude konať tradičný program pre deti ku dňu sv. Mikuláša. Bližšie informácie budú čoskoro,“ dodala Vozárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM