Správy

Dobré správy: Bauer Gear Motor aj Secop rozširujú výrobu v Zlatých Moravciach

Spoločnosti Bauer Gear Motor Slovakia, s.r.o., a Secop, s.r.o., pôsobiace v priemyselnej zóne v Zlatých Moravciach, avizujú svoj ďalší rozvoj a zvyšovanie zamestnanosti v regióne.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy:  Bauer Gear Motor aj Secop rozširujú výrobu v Zlatých Moravciach
Zdroj: TASR

Podľa primátora Dušana Husára obidve spoločnosti avizujú nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily. „Bežné robotnícke profesie sú obsadené, chýbajú však kvalifikovaní pracovníci, technológovia, technici, výrobní logisti, všetko lepšie platené profesie,“ skonštatoval Husár.

Firmy z Moraviec

Firma Bauer Gear Motor Slovakia pôsobí v prenajatých mestských priestoroch, kde zamestnáva zhruba 350 pracovníkov. Zaoberá sa výrobou prevodoviek, v blízkej budúcnosti plánuje rozšíriť najmä výrobu ozubených kolies. Výrobca kompresorov do kondenzačných a chladiacich zariadení Secop je najväčším zamestnávateľom v regióne, prácu poskytuje 1250 ľuďom.

Firma nedávno zrekonštruovala nevyužité haly a rozšírila výrobu v objekte bývalého Calexu. Postupne naberá zamestnancov, rádovo niekoľko desiatok, no kvalifikovaní ľudia im chýbajú,“ skonštatoval Husár.

Nezamestnanosť u nás klesla

Nezamestnanosť v regióne Zlaté Moravce dosahuje v súčasnosti 5,6 %. „Za posledný rok klesla o 600 ľudí evidovaných na úrade práce. Zamestnali sa najmä v meste a jeho okolí,“ informoval primátor. Podľa jeho slov môžu v areáli bývalého Calexu vzniknúť aj ďalšie pracovné miesta. Areál je v súčasnosti využitý na približne 70 %.

„Treba povedať, že tých 30 % nevyužitých výrobných hál sú staré a zdevastované haly postavené niekedy v roku 1950. Firma Secop však zrekonštruovala aj takéto haly. Predpokladám, že nevyužité priestory by si dokázali zmodernizovať nejaké menšie spoločnosti,“ tvrdí Husár.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM