Peter Klimant Samospráva

Dobrá správa pre návštevníkov Moraviec: Mesto obnoví turistickú informačnú kanceláriu

Turisti to budú mať v našom meste o niečo ľahšie. Mesto sa po takmer roku rozhodlo obnoviť svoju turistickú informačnú kanceláriu. Kde sa bude nachádzať?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre návštevníkov Moraviec: Mesto obnoví turistickú informačnú kanceláriu
Zdroj: Dnes24.sk

Turistická informačná kancelária bude v Zlatých Moravciach obnovená. Informoval o tom primátor Dušan Husár na svojom facebookovom profile. Pôvodné informačné stredisko pre turistov, ktoré sa nachádzalo pri autobusovej stanici, bolo zrušené minulý rok, kedy sa v rozpočte mesta nenašli peniaze na jeho ďalšiu prevádzku.

Turisti dostanú informácie na námestí

Novú turistickú informačnú kanceláriu (TIK) bude prevádzkovať Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ). Otvorená by mala byť ešte počas júla tohto roku. Podľa vyjadrenia MSKŠ sa bude nachádzať na Námestí Andreja Hlinku. „Na námestí sú dva stánky, ten bližšie k ceste je mestský. Na poslednom zastupiteľstve nám bol zverený do správy,“ vyjadrila sa pre Moravce 24 Simona Holubová, riaditeľka MSKŠ. Priestory pôvodnej TIK sa už využiť nemohli, nakoľko sú v súčasnosti dané do prenájmu súkromnej osobe.

TIK bude otvorená v pracovných dňoch od 08:00–16:00 hod. „Je to z toho dôvodu, že v takomto čase turisti a zájazdy navštevujú Mestské múzeum. V Informačnej kancelárii budu občanom a návštevníkom poskytnuté informácie o kultúrnych podujatiach v meste, budú tu k dispozícii brožúrky o meste a jeho okolí,“ vysvetľuje Holubová, ktorá nám ďalej prezradila, že TIK bude zatiaľ otvorená do konca decembra. „Uvidíme, ako ľudia na to zareagujú, či bude záujem o takéto služby,“ dodala.

Drahé to vraj nebude

Nová turistická informačná kancelária by nemala byť pre mesto drahým špásom. Mesto má podľa Holubovej veľa propagačných materiálov, ktoré už boli presunuté na MSKŠ. Najväčšou investíciou by mali byť nové informačné tabule na stánok, ktoré budú podľa Holubovej v cene približne sto eur.

Mesačné náklady na prevádzku by taktiež nemali byť vysoké. „Na začiatok sme dali požiadavku na Úrad práce sociálnych vecí a rodiny o absolventov, takže mzdové náklady nebudú. Jedine voda a elektrika cca 20 eur mesačne,“ povedala na záver riaditeľka MSKŠ.

Môže vás zaujímať:

Šéf mestských policajtov čelil tvrdej kritike: Poslanec obvinil náčelníka z ignorácie!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM