Veronika Kalinová Rôzne

Do mesta konečne zavítala jar: Zlatomoravčania vyrazili na cesty už aj na bicykloch

Máme tu jar a s ňou i čoraz viac cyklistov v našich uliciach. Zlatomoravčania si po dlhej zime v týchto dňoch prvý raz sadli opäť do sedla a začali na dvoch kolesách brázdiť naše ulice.

Ilustračný obrázok k článku Do mesta konečne zavítala jar:  Zlatomoravčania vyrazili na cesty už aj na bicykloch
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk

Konečne! Od tohto týždňa máme typické jarné počasie. V uliciach Zlatých Moraviec a v okolitej prírode vidieť už aj čoraz viac cyklistov. Tí sa už konca zimy nevedeli dočkať, a tak sa cyklosezóna môže naplno odštartovať.

Na dvoch kolesách

Na prechádzke naším námestím sme stretli viacero cyklistov, ktorí sa jednohlasne zhodli na tom, že sa tešia z dobrého počasia a z pohybu na čerstvom vzduchu. „Mám veľmi rada bicyklovanie. Na bicykel chodím často, ale skôr ho využívam z praktických dôvodov, napríklad vtedy, keď treba niečo rýchlo priniesť z obchodu alebo keď idem za kamarátkami na druhý koniec mesta,“ povedala nám mladá študentka Monika.

Oslovili sme i pána v rokoch, ktorý za pekného počasia bicykel využíva dennodenne: „Ja chodím na bicykli už roky. Takto si aspoň rozhýbem svoje kosti a neplatím za odvoz.“ Ďalší zaujímavý názor nám povedal Marián, ktorý využíva bicykel na boj s neželanými kilami. „Len pred pár dňami som si kúpil bicykel preto, aby som trošku zhodil. Zároveň veľmi fandím Peťovi Saganovi, kvôli ktorému som sa vlastne aj rozhodol si bicykel zakúpiť. Príde mi to ako ideálny spôsob zhodiť, zašportovať a zároveň dostať sa kdekoľvek potrebujem,“ uviedol Marián.

Cyklonadšencom, ktorý na prednosti bicykla nedá dopustiť, je aj šéfredaktor siete regionálnych portálov GLOBAL 24 Marcel Mojžiš. Ten tiež v týchto dňoch po dlhšej pauze vyrazil na cesty. „Na bicykli som sem-tam túto zimu chodil aj v mrazoch, dokonca počas snehovej kalamity, ale chce to ozaj oveľa viac síl. Od januára som si však do sedla sadol znovu až pred pár dňami, keď sa počasie konečne umúdrilo. Cítim, že som stratil kondičku, takže začínam najskôr s ľahšími a kratšími trasami, do mesiaca by som však chcel dať už aj náročnejšie túry,“ priznal sa nám.

Bicykel na každom kroku

V uliciach Zlatých Moraviec je v týchto dňoch záplava bicyklov. Nájsť ich môžete na každom kroku. Najviac dvojkolies sme našli na parkoviskách obchodných centier či menších obchodíkov na námestí. Pozrite si našu fotogalériu cyklistov a bicyklov. Možno v nej nájdete práve ten svoj!

Zlatomoravčania vyrazili na cesty už aj na bicykloch
7
Galéria
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM