Tlačové správy

Digitálnu káblovku budú mať už aj Turany

Obyvatelia obce Turany budú môcť od zajtrajšieho dňa sledovať desiatky staníc prostredníctvom digitálneho vysielania cez miestnu káblovú televíziu. Technológia DVB-T prináša nielen vyššiu kvalitu príjmu, ale aj šírenie signálu vo vysokom rozlíšení (HD).

Ilustračný obrázok k článku Digitálnu káblovku budú mať už aj Turany
Foto: Monika Földešiová

Telekomunikačný operátor Slovanet zajtra štartuje digitálne televízne vysielanie v ďalšej obci Turany neďaleko Martina. Jej obyvatelia budú môcť v rozšírenej ponuke sledovať minimálne 24 TV staníc v digitálnom prenose a niektoré aj v HD kvalite. Ich príjem bude vďaka použitej technológii DVB-T dostupný aj na bežných TV prijímačoch bez dokupovania akýchkoľvek ďalších zariadení či poplatkov, stačí si naladiť nové stanice.

Spoločnosť Slovanet postupne investuje do modernizácie a digitalizácie miestnych káblových sietí v rôznych lokalitách Slovenska. Rovnakú alebo podobnú technológiu a služby už poskytuje v 7 mestách a obciach, pričom v mnohých z nich umožňuje využívať cez káblovku aj vysokorýchlostný internet.

Bližšie informácie o digitalizácii uvádza spoločnosť Slovanet na stránke www.slovanet.sk/turany a stručne aj obec Turany na svojej oficiálnej web stránke www.turany.sk.

Slovanet patrí medzi najväčších poskytovateľov vysokorýchlostného internetu na Slovensku. Samostatne i vo výhodných balíkoch Triple play ponúka internetové pripojenie, telefónne služby a digitálnu televíziu pre domácnosti. Vo firemnom sektore poskytuje integrované komunikačné a hlasové služby, virtuálne privátne siete a bezpečnostné riešenia menším či stredným podnikom ako aj veľkým slovenským organizáciám. V súčasnosti sa zameriava na budovanie vlastnej optickej infraštruktúry, hlavne prostredníctvom akvizícií lokálnych operátorov a rozširovaním ich sietí. Podľa rebríčka TREND Top Telecom 2012 je Slovanet podnikom s najvyšším počtom internetových klientov spomedzi alternatívnych telekomunikačných operátorov a v roku 2013 získal ocenenie National Champion v celoeurópskej podnikateľskej súťaži European Business Awards.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM