Kultúra Rôzne

Deň Zeme aj v Zlatých Moravciach: Čo sa bude diať v našom meste?

Deň Zeme nám každý rok pripomína, aby sme neboli ľahostajní voči životnému prostrediu, ktoré je veľmi krehké a preto sa oň treba pravidelne starať. Do akcie sa zapájajú mnohé mestá, aj Zlaté Moravce.

Ilustračný obrázok k článku Deň Zeme aj v Zlatých Moravciach: Čo sa bude diať v našom meste?
Zdroj: TASR

Deň Zeme je termín venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Do tohto sviatku našej planéty sa zapájajú aj Zlaté Moravce. Mesto spoločne s Mestským strediskom kultúry a športu (MSKŠ) pri tejto príležitosti pripravuje hneď dve akcie.

U nás sa bude Deň Zeme konať s jednodňovým oneskorení, a teda 23. apríla 2018, kedy sa od 8:00 hod. do 13:00 hod. uskutoční v divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu premietanie filmov Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky, ktoré bude spojené so zaujímavou prednáškou.

Zároveň od 23. apríla až do 4. mája 2018 bude v priestoroch kaštieľa sprístupnená výstava výtvarných prác detí zlatomoraveckých materských škôl, základných škôl a školských zariadení.

Deň Zeme je ekologicky motivovaný sviatok, ktorý upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia a dáva priestor na diskusiu o možných riešeniach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM