Rôzne

Deň otvorených dverí v Arboréte Mlyňany sa blíži: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

V novembri sa už tradične v Arboréte Mlyňany koná Deň otvorených dverí. Pozrite si tohtoročný program.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí v Arboréte Mlyňany sa blíži: Na čo všetko sa môžeme tešiť?
Zdroj: TASR

V dňoch 6.-12. novembra 2017 sa na Slovensku koná populárny Týždeň vedy a techniky. Už tradične sa doňho zapája aj Arborétum Mlyňany, ktoré si pre školy pripravilo bohatý program.

Deň otvorených dverí

Na svoje si však počas tohto týždňa príde aj široká verejnosť. Arborétum Mlyňany otvorí 10. novembra bezplatne svoje brány pre všetkých ľudí. Bude sa totiž konať Deň otvorených dverí, počas ktorého môžu návštevníci absolvovať exkurzie po náučných chodníkoch arboréta pod vedením odborných sprievodcov a využiť môžu aj poradenskú činnosť. Aktivity pre verejnosť počas Dňa otvorených dverí budú prebiehať v čase 9.00 – 14.00 hod.

Exkurzie budú začínať o 10:00, 12:00 a 14:00 hod.. Ako uvádza vedenie arboréta, v prípade záujmu je potrebné nahlásiť sa na vrátnici najneskôr 30 minút pred začatím prehliadky.

Prehliadky izby zakladateľa arboréta

Na svoje si počas tohto dňa prídu aj milovníci histórie. „V priestoroch kaštieľa Arboréta Mlyňany SAV si návštevníci budú môcť pozrieť pamätnú izbu zakladateľa Arboréta Mlyňany – Dr. Štefana Ambrózy-Migazziho, spojenú s ukážkami jeho odborných publikácií a posterové prezentácie propagujúce rôznorodú činnosť pracoviska,“ informuje arborétum.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM