Kristína Striešková Rôzne

Deň otvorených dverí na našom gymnáziu

Magický dátum 11.11.2011 nám so sebou priniesol aj deň otvorených dverí na našom Gymnáziu Janka Kráľa , ktorý prichystal pre svojich nových, ale aj terajších študentov zaujímavé aktivity, témy a prednášky.

Študenti boli vítaní z každej školy, mali možnosť prezrieť si priestory školy a obohatiť sa o nejaké tie vedomosti či už z oblasti jazykov, vedy alebo internetu. Aktivity boli rôzne, každý si mohol prísť na svoje. V jednotlivých triedach sa odohrávalo niečo iné, zaujímavé. Dnešný rok spestrili deň otvorených dverí kurz zdravovedy a rýchlej pomoci, ktorý mala na starosti profesorka Hrešková, študenti predviedli ako podať rýchlu pomoc človeku v núdzi za akýchkoľvek podmienok. Zaujímavosťou bola** prednáška o kultúre v Indonézii, odkiaľ pochádza jedna z profesoriek gymnázia Juvencia Daso, ktorá na škole vyučuje angličtinu. Študentom prišli prednášať jej priatelia z Indonézii, ktorí podali študentom zaujímavosti o kultúre v ich krajine. Koho priťahuje naša minulosť z období vojen mal si možnosť prísť pozrieť do jednej z tried, film „Musíme si pomáhať“** , ktorý premietali profesorky dejepisu Koniarová a Magdolénová. Po filme sa viedla diskusia, do ktorej sa mohol zapojiť každý.

O hrozbách na internete študentom prišiel predniesť člen** mestskej polície** v Zlatých Moravciach. Študenti mali možnosť zistiť čomu predchádzať a ako vyriešiť problémy týkajúce sa hrozieb internetu. Tím, ktorí majú radi rastliny všetkého druhu prišiel prednášať ** botanik, ktorý so sebou priniesol pestré vzrasty kvetov, šišiek a informácie o rastlinách v minulosti a dnes. Konala sa i prezentácia fotiek z Afriky a Ázie, ale aj prednáška o tom ako sa máme chrániť proti **AIDS. Pre obľúbencov cudzích jazykov boli prichystané aktivity a odmeny. Študenti pracovali v plnom nasadení, písali, kreslili, lepili. Svoje vyjadrenia mali možnosť nalepiť na nástenku, kde bol prichystaný strom jazyka. Pomáhali im pri tom pani profesorky Rakovská, Končálová a Šomegová.

Najväčší úspech zožala Zumba, ktorá sa odohrávala v novo vystavanej telocvični gymnázia. Obrovská telocvičňa a v nej veľký počet dievčat a dokonca i chlapcov. Pani profesorka Minárová, ktorá to mala celé na starosti si musela dokonca obstarať aj ozvučenie aby sa so študentmi dorozumela. Prekričať taký počet ľudí, teda nie je hračka. Študenti sa pri tom poriadne zapotili a nabrali veľa energie.

Gymnázium otvára školu pre verejnosť každý rok, a prednášky a aktivity sú každým rokom zaujímavejšie a pestrejšie. Nenechajte si ujsť ďalší školský rok a príďte sa pozrieť aj vy.

Autor: Sixtína Ferencová

DOD_Gympel
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM