Peter Klimant Rôzne

Dedina, ktorá v návale referendových výsledkov zaujala: Táto obec sa stala rekordérkou Zlatomoraveckého okresu!

Sobotné referendum je za nami. Kvôli nízkej účasti však bolo neúspešné. Krátko po hlasovaní sa zo všetkých strán na nás začali hrnúť všakovaké výsledky. Jedna dedina v návale čísiel z nášho okresu však zaujala.

Ilustračný obrázok k článku Dedina, ktorá v návale referendových výsledkov zaujala: Táto obec sa stala rekordérkou Zlatomoraveckého okresu!
Zdroj: Dnes24.sk

Referendum o rodine je pre nízku účasť neplatné. Aby to bolo naopak, muselo by mať viac než 50-percentnú účasť. K päťdesiatke sa však nevyšplhala a v mnohých krajoch či okresoch od nej bola aj poriadne ďaleko.

Účasť v Nitrianskom kraji bola výrazne nižšia než celoštátny priemer. V kraji prišlo odovzdať svoj hlas len 16,65 % oprávnených voličov. V Zlatých Moravciach sa v sobotu k urnám vydalo 23,33 % voličov. Viac čítajte TU. V zlatomoraveckom okrese sa ale našla aj neveľká dedinka, kde sa do všeľudového hlasovania zapojila väčšina voličov. Veľké Vozokany sa – na rozdiel od celoslovenskej účasti – cez päťdesiatku prehupli. Odovzdať svoj hlas prišlo 237 z 395 opráv­nených voličov, čo je 60 % účasť.

Starostka Justína Pálková bola s účasťou vo svojej dedinke spokojná. „Som rada, že sú ľudia uvedomelí, že využili svoje volebné právo. Ich dôvody k účasti boli isto individuálne. Ak tú rodinu a to spolužitie a všetko berú úplne vážne, tak ako je to odjakživa dané, tak si myslím, že cítili tú potrebu ísť,“ hovorí na margo rekordnej účasti v Zlatomoraveckom okrese Justína Pálková.

Čítajte tiež:

Referendum v Zlatomoraveckom okrese: TOP 3 obcí s najvyššou a najnižšou účasťou!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM