Peter Klimant Rôzne

Dav pútnikov neodradilo ani zlé počasie: Škapuliarska púť má za sebou ďalší ročník, FOTO

Tohtoročná Škapuliarska púť je už minulosťou. Päťdňová kresťanská udalosť prilákala do Topoľčianok napriek nepriaznivému počasiu davy pútnikov z celého Slovenska i zo zahraničia. Pozrite sa, ako to tam vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Dav pútnikov neodradilo ani zlé počasie: Škapuliarska púť má za sebou ďalší ročník, FOTO
Zdroj: Ivan Klbík

Topoľčianky zažili počas posledných dní veľkú kresťanskú udalosť. Už po 330. krát sem zavítali pútnici z celého Slovenska, aby sa zúčastnili známej Škapuliarskej púti. Od stredy minulého týždňa začala plynúť trojdňová duchovná príprava na púť, počas ktorej sa konali sväté omše zamerané na rôzne témy.

Počas púte sa konali viaceré krížové cesty a sv. omše pre slovenských i maďarských pútnikov, prijatie do Škapuliara i sviečková procesia k zámku. Duchovné podujatie vyvrcholilo slávnostnou svätou omšou v nedeľu 17. júla o 10.30 hod. na miestnej Kalvárii, celebrovanej spišským biskupom Mons. Štefanom Sečkom.

Škapuliarska púť je jednou z najstarších pútí v strednej Európe, s históriou siahajúcou až do 17. storočia. Každoročne je veľký lákadlom pre mnohých pútnikov zo Slovenska, Maďarska, ale i iných okolitých krajín. 330. ročník prilákal desiatky až stovky pútnikov. V obci počas tejto významnej udalosti nechýbali ani trhové stánky, ktoré ponúkali rôzne tovary, od náboženských predmetov až po klasické stánkové medovníky.

Pozrite si fotky z 330. Škapuli­arskej púti v našej priloženej fotogalérii.

Neodradil ich ani dážď: Veriaci absolvovali v Topoľčiankach Škapuliarsku púť
9
Galéria
Zdroj: Ivan Klbík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM