Od Vás

Ďalšia (ne)vydarená akcia zlatomoravských kynológov: Sklamanie zo slabej účasti!

V sobotu sa konal deň otvorených dverí v Kynologickom klube v Chyzerovciach. Na 2. ročník podujatia prišlo menej ľudí, než organizátori predpokladali. Napriek tomu možno povedať, že akcia mala úspech. Prečítajte si slová Jozefa Palušku, predsedu Kynologického klubu.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia (ne)vydarená akcia zlatomoravských kynológov: Sklamanie zo slabej účasti!
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľ bol pripraviť čo najaktraktívnejší program

Názorová nejednotnosť na usporiadanie 2. ročníka Dňa Otvorených Dverí kynológov v Zlatých Moravciach vyústila do hlasovania a následným väčšinovým schválením sa rozbehla celá mašinéria okolo jeho príprav. Každý aktívny člen dostal nejakú úlohu, ktorej splnením prispel k úspešnému priebehu uskutočnenia akcie.

Kým minulý ročník bol zameraný na prezentáciu nového areálu a úsilia, ktoré sme vynaložili jeho vybudovaním, tento ročník sme sa zamerali na návštevníkov, s cieľom pripraviť im čo najatraktívnejší program, do ktorého sa mohli aktívne zapojiť hlavne deti, zasúťažiť si a vybojovať niektorú zo skromných, avšak milých cien.

Pripravené súťaže mali úspech

Pred prípadnou nepriazňou počasia sme ochránili návštevníkov postavením rozsiahleho prístrešku a množstvom lavičiek na sedenie. Ku všetkým úspešným súťažným prvkom z 1. ročníka pribudli ďalšie novinky. A tak okrem streľby zo vzduchovky na plechových panáčikov si mohli súťažiaci zastrieľať aj na pomerne ťažké otočné terče. Hod granátom na cieľ mal v prípade zásahu aj zvukovú signalizáciu a pribudol hod loptičkou na postavené plechovice, mimochodom, asi najatraktívnejšiu detskú súťaž.

Skákanie vo vreci a beh loptičkou na lyžičke sa pre nezáujem neuskutočnil. Zato deti si nenechali ujsť možnosť pohladiť psov či odfotiť sa s nimi. Policajná hliadka pristavila služobné auto, ich výzbroj a výstroj, kde si mohli záujemcovia skúsiť nepriestrelnú vestu, poťažkať služobnú zbraň či preťať ticho nepríjemnou policajnou húkačkou. Najúspešnejší súťažiaci boli ocenení cenami a všetci detskí súťažiaci dostali sladkú odmenu.

Klub sa postaral o hudbu i občerstvenie

Klub okrem ukážky poslušnosti psov, zdolávania prekážok a prvkov obrany pripravil pre divákov aj občerstvenie vo forme nealko nápojov, slaného pečiva a čapovaného piva. Vstup na akciu bol zadarmo, vrátane cien a občerstvenia! Všetky náklady hradil náš klub!

Celá akcia bola ozvučená kvalitnou hudobnou aparatúrou vrátane sprievodného slova pre divákov. Napriek celému vynaloženému úsiliu, pomerne rozsiahlej reklamnej kampani, mnohým osobným pozvaniam, letákom, plagátom a desiatke vystupujúcich nás nepríjemne sklamala pomerne slabá účasť a (ne)záujem verejnosti. Naopak, zvlášť potešila prítomnosť a finančná podpora primátora Lednára s manželkou a účasť poslanca Madolu. Osobitne sa chcem poďakovať sponzorovi p. Latikovi za prekrásne slnečnicové kvietky a ich osobnú donášku.

Večer sa niesol v znamení dobrej zábavy

Po skončení oficiálnej časti členovia pokračovali v „akcii“. Teraz to však dostalo tu správnu atmosféru. Vynikajúca hudba, grilovačka, čapované pivo a sponzorské zákusky boli zaslúženou odmenou pre vynaložené, no nedocenené úsilie aktívnych členov. Družná zabáva sa niesla vo fantastickej zábave, kde tí najskalnejší vydržali až do pol štvrtej ráno.

Na záver vyjadrujem vďačnosť všetkým, ktorí sa na nás prišli 24. 8. 2013 o 16.00 hod. pozrieť, podporili nás a v prvom rade tým, čo akciu zorganizovali.

Autor a foto: Jozef Paluška

Deň otvorených dverí v Kynologickom klube
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM