Peter Klimant Správy Správy

Ďalší veľký úspech pre topoľčianskych vinárov: Z Paríža si odniesli domov až sedem ocenení

Na jednej z najprestížnejších vinárskych súťaží sveta sa naše malé Topoľčianky nielenže nestratili, ale dokonca žali jeden úspech za druhým. Z Paríža si topoľčianski vinári priniesli až sedem cenných kovov!

Ilustračný obrázok k článku Ďalší veľký úspech pre topoľčianskych vinárov: Z Paríža si odniesli domov až sedem ocenení
Zdroj: TASR

Vinalies Internationales Paris je názov prestížnej súťaže v hodnotení najlepších vín sveta. V tomto roku sa konal už 22. ročník a degustovalo sa cez 3500 vzoriek. Zo Slovenska sa spolu poslalo až 185 vzoriek.

O tom, že na Slovensku máme naozaj kvalitné vína, svedčí aj to, že zo zaslaných vzoriek získalo ocenenie až 55 vín. Ocenenia získali aj vinári z Topoľčianok. Domov si odniesli dvakrát zlato a päťkrát striebro. „Na Vinalies Internationales Paris sme zabodovali až so siedmymi vínami. Rizling vlašský neskorý zber '13 z Retro kolekcie a Rizling vlašský ľadové víno '14 získali najvyššie ocenenia like emoticon,“ informujú vinári z Château Topoľčianky.

Ako uviedli úspešní vinári, na súťaži ďalej uspeli topoľčianske vína Horeka selection Chardonnay neskorý zber ‚15, Fresh selection Sauvignon neskorý zber '15, Retro kolekcia Rulandské modré bobuľový výber '13, Château noir Veltlín zelený a Rulandské biele ‘15.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Medailová žatva na najväčšej svetovej súťaži vín: Topoľčianski vinári majú na konte obrovský úspech

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM