Peter Klimant Krimi

Čo sa dialo pri R1? Neznáma látka zalarmovala hasičov. Zasahovalo aj špeciálne vozidlo!

Únik neznámej látky pri rýchlostnej ceste R1 vyľakal ľudí, ktorí zalarmovali hasičov. Do akcie spoločne vyrazili hasiči aj so špeciálnym vozidlom.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa dialo pri R1? Neznáma látka zalarmovala hasičov. Zasahovalo aj špeciálne vozidlo!
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok došlo k úniku neznámej látky na odstavnom parkovisku pri rýchlostnej ceste R1.Na mieste zasahovali nitrianski aj zlatomoravskí hasiči.„Na obed o 11:30 hodine bol na linku tiesňového volania nahlásený únik neznámej látky. Na miesto boli vyslaní traja hasiči zo Zlatých Moraviec a traja hasiči z Nitry na špeciálnom vozidle určenom na likvidáciu nebezpečnej látky,“ informuje okresný odborný inšpektor hasičov zo Zlatých Moraviec Eduard Murín.

Podľa slov odborného inšpektora, hasiči na mieste zásahu spoločne s príslušníkmi policajného zboru vymedzili priestor okolo neznámej látky, určili bezpečnú oblasť a odklonili dopravu. Skúmali aj stav ovzdušia v okolí vytečenej látky. „Detekčná technika na určovanie nebezpečných látok nevykazovala v okolí vytečenej látky žiadne odchýlky v ovzduší oproti normálu,“ povedal Murín.

Podľa Murína bola následne z neznámej látky odobraná vzorka , ktorá bola odvezená na expertízu do kontrolného chemického laboratória v Nitre. „Po vykonaní expertízy bolo zistené, že ide o látku, ktorá nie je pre zdravie človeka a pre životné prostredie škodlivá. Látka bola pozberaná do kontajnerov a odvezená na likvidáciu,“ dodal Eduard Murín.

„Výsledky preukázali, že ide o proteínový potravinový roztok, ktorý pravdepodobne vytiekol z kamiónu, ktorý tam parkoval. Polícia trestno-právne vec nerieši,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Foto: Hasičský a záchranný zbor Zlaté Moravce

Únik neznámej látky neďaleko rýchlostnej cesty R1
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM